adscode
adscode

Work and Travel Programının En Popüler İşlerinin Başında Cankurtaranlık (Lifeguard) Geliyor

Work and Travel programı Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyadaki bazı ülkelerin üniversite öğrencilerine sunmuş olduğu Türkçesi’yle çalış ve gez programıdır.

Work and Travel Programının En Popüler İşlerinin Başında Cankurtaranlık (Lifeguard) Geliyor
Türkiye'den Haberler
Work and Travel programı Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyadaki bazı ülkelerin üniversite öğrencilerine sunmuş olduğu Türkçesi’yle çalış ve gez programıdır. Bu programla üniversite öğrencileri okullarının yaz tatiline girdiği tarihle okul tekrar açılana kadarki dönemde Amerika’da yerleştirildikleri bir işte çalışıp para biriktiriyor ve kazandıkları birikimle ülkelerine dönmeden önce Amerika içinde diledikleri yerleri gezebiliyorlar. Work and Travel programı özellikle son yıllarda çok rağbet görmeye başladı. Programa katılmak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettiği işlerin başında ise Lifeguard (Cankurtaranlık) pozisyonu geliyor.

Work and Travel programına her yıl en çok öğrenci gönderen firmalardan biri olan WestLine International Uluslararası Eğitim Danışmanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre öğrencilerin cankurtaranlık pozisyonunu tercih etme nedenlerinin başında haftalık verilen çalışma saatlerinin fazlalığı ve saatlik ücretlerin diğer pozisyonlara nazaran daha yüksek olması geliyor. Amerika’daki çalışma sisteminde haftalık çalışılan 40 saatin üzerindeki her saat overtime yani fazla mesai olarak adlandırılıyor. Fazla mesai ücreti ise çalışılan saatin 1,5 katı üzerinden hesaplanıyor. Cankurtaranlık pozisyonlarında ise haftalık çalışma saatleri 50-70 saat arasında değişiyor.

WestLine Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yetkilileri sezon içerisinde yaklaşık 150 öğrencisini cankurtaranlık pozisyonlarına yerleştirdiğini ve memnuniyet oranının %90 ile %93 arasında olduğunu belirtiyor. Firma, cankurtaranlık pozisyonu konusunda alınan şikayetlerin büyük bir oranının bu pozisyona öğrenci yerleştiren bazı Work and Travel acentelerinin kayıt altına aldıkları öğrencilere herhangi bir yüzme testi ve sertifika eğitimi vermeden Amerika’ya göndermesinden kaynaklandığını dile getiriyor. WestLine International bir sezon içinde ortalama 3 ya da 4 defa sertifika eğitimi veriyor ve yüzme testi uyguluyor. Bu da Work and Travel programına lifeguard olarak katılmayı planlayan öğrencilerin Amerika’ya gittiklerinde herhangi bir sürprizle karşılaşmasını önlüyor.   

Şirket yetkilileri ayrıca cankurtaranlık pozisyonlarının Work and Travel programı dahilinde en çok tercih edilen pozisyonların başında gelmesi nedeniyle bu pozisyona yönelik kontejanların çok kısa bir süre içinde tükendiğini ve özellikle Work and Travel programına cankurtaran olarak katılmak isteyen öğrencilerin kayıt sezonunun başlamasıyla programa aktif bir şekilde kayıt yaptırmalarını öneriyor. Programın kayıt başlangıç tarihleri her yıl Temmuz veya Ağustos aylarında başlıyor.

Work and Travel programı hakkında detaylı bilgi almak için firmanın Work and Travel bilgilendirme sayfalarını gezebilirsiniz. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)