adscode
adscode

Özel Kodlama Nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet sitelerinde ve mobil uygulamalarda çeşitli yazılım programları daha sık kullanılmaya başlandı.

Özel Kodlama Nedir?
Türkiye'den Haberler
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet sitelerinde ve mobil uygulamalarda çeşitli yazılım programları daha sık kullanılmaya başlandı. Bir yazılım firması özel yazılım paketlerini tercih ederken başka bir yazılım firması da paket yazılımlarını tercih ediyor. Genel olarak bakıldığında ise özel yazılım geliştirme araçlarının bir adım önde olduğunu ve bunların paket kodlamalarına göre daha avantajlı olduğunu değerlendirebiliyoruz.

Programlar ve uygulamalar, boyutlarına göre farklılık gösteriyor. Kurumsal oluşumlar yazılımlar ihtiyaçlarını herhangi bir yazılım firması tarafına yaptırıp kullanırken küçük şirket ve siteler hazır olarak üretilen paket yazılımları kullanıyor. Burada yer alan hizmetlerin ve sistemlerin meydana getirilmesinde çalışmalarda kullanılan kodların ve yapılarının önemli olduğunu görebiliyoruz. Bir yazılımı üretmeden önce mutlaka analiz ve test aşamasından geçmesi gerekiyor. Ayrıca gereksinimler de bu aşamada son derece önemli. Codex üretimlerinde firmaların mutlaka ne istediğini bilmesi gerekiyor. Böylece daha verimli ve nitelikli ürünler ortaya konabiliyor.

Kurumsal bir yapıya sahip olan işletmeleri, çalışma alanları ve faaliyetleri daha geniş alanlara yayılan platformlardır. Bu nedenle günümüzde sektörel rekabetin ön plana çıktığı bu zamanlarda mutlaka ihtiyaç duyulan yazılımlara sahip olmak gerekiyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte de bu durumun söz konusu olduğunu ifade edebiliriz. Artık yazılım şirketleri, isteğe özel olarak üretimler yapabiliyor.
Şirketlerin kendi işleyişlerine göre belirledikleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde hazırlana paketler, hazır ve özel üretim olarak ikiye ayrılıyor. Örnek vermek gerekirse bir ticaret firmasının stok kontrolü, maliyet, finansal işlemler, personel takibi, üretim takibi, birimler arasındaki koordinasyon gibi noktalarda yazılımlara ve uygulamalara gereksinim duyması söz konusu oluyor. Bu süreçlerin hem hızlı hem de eksiksiz bir şekilde tamamlanabilmesi için de mutlaka hazır yazılımlar yerine özel paket yazılımlar ile işlem yapmak gerekiyor. Özel yazılım bu noktada devreye giriyor.

Özel Kodlama ile Hazır Kodlama Arasındaki Fark

Özel yazılım, sadece yazılım firmaları tarafından yapılabilen ve yazılım geliştirme prensipleri uygulanarak meydana gelen üretimlerdir. Bu aşamada müşterilerinin istekleri, şirketin ve organizasyonların yapısı ve genel durumu, iş alanları ve meydana gelebilecek gereksinimler dikkate alınır. Verimlilik ve geliştirme bakımından çok daha ileri seviyededir.
Hazır yazılımlar ise sektör ya da genel konular üzerine belirlenmiş olan kodlardan oluşan programlardır. Bu yazılımların maliyeti daha düşük olduğu için genelde küçük ve orta boyutlu işletmeler tarafından tercih edilir. Karmaşık bir yapıya sahip değildir. Ancak uyum içerisinde çalışma noktasında sadece belirli bir seviyeye göre ihtiyaçları karşılar. Kendi işleyişi ve akışı içerisinde idare edilir. Bu nedenle özel yazılımlara göre çok daha az kapasiteli uygulamalardır.

Süreçte Neler Olur?

Özel yazılım paketlerinde büyük yazılım firmaları tarafından anlaşmak gerekiyor. Burada şirketinizin yapısı incelenir ve bir analiz süreci başlar. Sonrasında kodlama, test ve kontrol gibi noktalara geçilir. Verimlilik bakımından geliştirilme amaçlanır. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)