adscode
adscode

İTU Proficiency Hazırlık Geçme Sınavı Kursu

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) hazırlık okulu öğrencileri İngilizce yeterlilik sınavı olarak İTÜ Proficiency sınavına girerler.

İTU Proficiency Hazırlık Geçme Sınavı Kursu
Eğitim

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) hazırlık okulu öğrencileri İngilizce yeterlilik sınavı olarak İTÜ Proficiency sınavına girerler. Bu sınavdan lisans öğrencileri en az 60; yüksek lisans öğrencilerininde en az 65 alması gerekir. Sınav İTÜ akademik takvimine göre Eylül (bazı yıllarda Ağustos), Ocak, Haziran ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda dört defa yapılır. İTÜ Proficiency sınavı iki aşamalı olarak yapılır. İlk aşamadan en az 30 puan alan öğrenciler ikinci aşama sınavına girebilirler. İkinci aşamadan da minimum 20 puan alınması gereklidir. İTÜ Proficiency ikinci aşama sınavında 20 puan altı not alan öğrenciler toplam puanları 60 üzeri olsa da başarısız sayılırlar. Bu nedenle sınavı her bölümüne ayrı ayrı hazırlanmalı hiç bir bölümü es geçilmemelidir.

 

İTÜ PROFİCİENCY HAZIRLIK KURSU

İTÜ Proficiency sınavı sırasıyla Restatement (en yakın anlamlı cümleyi bulma), Reading (okuma), Listening (dinleme) ve Writing (yazma) olmak üzere dört bölümden oluşur. İlk aşama toplam 120 dakika sürüp, Restatement ve Reading bölümlerinden oluşur. 15 adet Restatement, 30 adet Reading sorusu vardır. İkinci aşama ise Listening ve Writing bölümlerinden oluşup, yaklaşık 90 dakika sürer. 15 adet Listening sorusu ve Writing bölümünden oluşur.

Restatement bölümünde her soru bir puanlıktır. Burada verilen İngilizce cümleye şıklardan anlamca en yakın olanını bulmanız istenir. Sınavın en çok gramer ve kelime bilgisine dayanan bölümüdür. İTÜ Proficiency Reading bölümü ise 4 adet okuma parçasından oluşur. Bunların her birinden 7-8 sorulur. Soruların hepsi çoktan seçmeli olup her biri 1.5 puan değerindedir.

 

İTÜ Listening Bölümü Puan Hesaplaması

Listening bölümü tek bir dinleme parçasından soruların her biri bir puan olduğu için bu bölüm toplamda 15 puanlıktır. Önce dinleme parçasını dinlerken not alırlar. Daha Sonra sorular dağıtılır ve öğrenciler bunları aldıkları notlara göre cevaplarlar. Dinleme parçası sadece bir defa dinletilir. Not alma kağıtları ile ilgili herhangi bir değerlendirme yapılmaz.

İTÜ Proficiency Writing bölümünde üç konusu verilir ve öğrencilerden bunlardan birini seçip yaklaşık 350 kelimelik akademik yapıda bir kompozisyon (essay) yazmaları istenir. Sınav sebep (cause), sonuç(effect) ve kıyaslama & karşılaştırma (compare & contrast) kompozisyon türlerinden ikisi sorulur.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İngilizce yeterlilik sınavı olarak kendi yaptığı İTÜ Proficiency sınavı dışında PTE Academic, YDS, YÖKDİL ve TOEFL IBT sınavlarını da kabul etmektedir. Bu sınavların içerikleri İTÜ Proficiecny sınavından farklıdır. Fakat hemen yapılma sıklıklarından dolayı, yılda sadece dört defa yapılan İTÜ Hazırlık Atlama sınavı alternatif olarak değerlendirilmektedir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)