adscode
adscode

Gürer: "Müfredat tartışılmasın diye TEOG'la gündem değiştirildi"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hükümetin eğitim sistemini ve tarım politikasını eleştirdi.

Gürer: "Müfredat tartışılmasın diye TEOG'la gündem değiştirildi"
Eğitim
Gürer "Devlet yönetmek ciddi iştir. Deneme yanılma ile devlet yönetilirse sorunlar artar. Önce tarihini sonra yakın ülke tarihini ve dünyada olan biteni iyi okuyacaksın. Dilek ve temenni ile devlet yönetilmez. Geleneksel uygulamaları değiştiriyorum diye arayışlar ülkeyi sorunlu kılar. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde doğan ve tecrübe ile oluşan kurumsal kimliği yeni Türkiye eskisi gibi olmayacak diye  dönüştürmeye kalkar ve yerine getirmeye kalktığının yaratacağı sorunları bilmezsen çözüme değil çözümsüzlüğe gidersin. Yaşadığımız durum tamda budur ve ne yazık ki ülkemiz iyi yönetilemiyor "dedi.

BU NASIL REFORM?

15 yıllık AKP hükümetleri döneminde eğitim ve sınav sisteminin defalarca kez değiştirildiğini anımsatan Ömer Fethi Gürer, AK Parti’nin 15 yıllık dönemde  eğitimi içinden çıkılmaz hale getirdiğini, her bakan değişiminde sistemin değiştiğini, müfredatın üçüncü kez yenilendiğini ifade etti. Gürer "eğitim sistemi ile oynamaları araştırırsanız  bir kitap çıkar. ‘Sistemi değiştirip reform yaptık’ diyorlar ama aynı sistemi bir süre sonra geri getiriyorlar. Her değiştirdikleri reform oluyor ama reform dediklerini karalayarak kaldıran yine değişikliği reform diye anlatan AK Parti hükümetleri oluyor. Eğitimi tam bir yazboz tahtasına çevirdiler. Müfredat değişikliği çok çok önemli idi. Müfredat tartışılmasın diye TEOG ile gündemin yönünü değiştirdiler. Bu dönem müfredat yakın tarihi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Ulusal Kurtuluş Mücadelesini, millî Bayramlar dâhil bizi biz yapan değerleri, bilimsel bilgiyi en az noktaya taşıyan düzenlemeleri içeriyor. Tarih AK Parti ile başlıyor. Böyle bir kafa ile eğitim çağdaş ve bilimselliğe eremez" dedi. 

TEOG KONUŞULDU AMA YA MÜFREDAT
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, eğitim ve sınav sistemlerinde yapılan değişikliklerin öğrencilerin kaygısını artırdığı gibi motivasyonunu da olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Gürer, hükümetin müfredatta yapılan değişikle bilimsel çağdaş eğitimden giderek uzaklaştığını ve müfredat tartışmaları önüne geçmek  ve  gündemden düşürmek için TEOG sınavını gündeme taşıdığını ifade ederek: “Sanki sınav ortadan kalkmış gibi anlatıyorlar oysa özelliği olan okullara her kesimden öğrenci erişiminin önünü tıkadılar. Sınav hala dolaylı olarak var yeni düzenleme ile bu durum net olarak görülecektir” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİNİN BÜTÜNSELLİĞİ OLMALI

Modern, çağdaş, gelişmiş, bilgiyle, bilimsellikle, doğruyla buluşmuş, dünyaya önderlik edecek bir ülkenin eğitim sisteminin bu kadar değişikliğe uğrayamayacağını anlatan Ömer Fethi Gürer, “Şimdi temel sorun şu; nasıl bir ülke istiyoruz? Eğitim sisteminin bütünselliği olur. Çocuklara verilen bilgilerle yaşam arasında da kopukluklar var. YÖK sınav sonuçlarını yanlış hesaplayabiliyor. Ama çocuklar bir dakika geç kaldığı zaman okullara alınmıyor. Yanlış sorular yanlış cevapları soru kitapçıklarına basıyorsun ama aynı toleransı öğrencilere gösteremiyorsun” şeklinde konuştu.

Gürer, “Yargıtay kararı ile sistemi 5 yılda üç kere değiştirdiler. 60 yılda değişmeyen sistemi 5 yılda üç kere değiştirdiler. Altyapısını yeterince iyi hazırlamadan sistemi yürürlüğe koyuyorlar. Sonra da yürümeyeceğini anlayıp değişime gidiyorlar. Liyakatle atanan sayısı giderek düşüyor. Bilgiyle, bilimsellikle ilişkisi olanları ayıklıyorlar. Onun yerine getirdikleri adamlar da neyi yönettiklerinin farkında değil” dedi.


​ 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)