adscode
adscode

'Hababam Sınıfı' yeniden tiyatro sahnesinde

BKM Tiyatro tarafından sahneye konulan müzikli tiyatro oyununun prömiyeri, 3 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

'Hababam Sınıfı' yeniden tiyatro sahnesinde
Kültür Sanat
Rıfat Ilgaz'ın kaleme aldığı "Hababam Sınıfı" adlı eser, uzun yıllar sonra yeniden tiyatroseverlerle buluşacak.

BKM Tiyatro tarafından sahneye konulan müzikli tiyatro oyununun prömiyeri, 3 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

Yapımın yönetmeni Murat Karasu, yaptığı açıklamada, proje fikrinin yaz aylarında ortaya çıktığını ve kasım ayında da provalara başladıklarını söyledi.

Karasu, Rıfat Ilgaz'ın "Hababam Sınıfı" adlı romanı ile "Hababam Sınıfı Uyanıyor", "Hababam Sınıfı Baskında", "Hababam Sınıfı Oyunda Kaldı" oyunlarını referans alarak yapımın metnini hazırladıklarını dile getirdi.

Yapımın oyuncu seçmelerine değinen Karasu, "800 civarında bir başvuru aldık. Başvuru yapan arkadaşlarımızı dans edebilecek, şarkı söyleyebilecek hem de oyunculuk yapabilecek şekilde değerlendirdik. Çünkü oyunumuz müzikli bir tiyatro oyunu. Uzun bir süre seçmelerden sonra 12 arkadaşta karar kıldık. Sonra da usta oyuncularımız bize katıldı." dedi.

"Filme benzemeye çalışmadık"
Karasu, prova sürecinin çok yoğun bir şekilde geçtiğini dile getirerek, "Bu oyunla tek ilkemiz Rıfat Ilgaz'ın eserine, çizdiği çerçeveye sadık kalmak oldu. Çünkü bunun aynı zamanda bir saygı duruşu olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Hababam Sınıfı"nın ilk kez tiyatroda 1965 yılında Ulvi Uras tiyatrosu tarafından sahnelendiğini aktaran Karasu, şunları kaydetti:

"Hababam Sınıfı'nı ilk oyunlaştırma fikri Zeki Alasya'dan gelmiş. Sonrasında Ulvi Uras Tiyatrosu'nda çok popüler olmuş. Akabinde Oğuz Aral 1970'lerin başında 'Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı'yı talep üzerine yeniden farklı bir kadroyla sahnelemiş. Bir de benim bildiğim 1981'de yapılmış bir müzikali var. Elbette film de çok önemli bir eser. Kendi başına kült, Türk sinemasında ağırlığı olan ve usta oyuncuların çalıştığı bir iş."

Karasu, "Hababam Sınıfı" filmi ile tiyatro oyununda birçok yönden ayrışmalar yaşadıklarına işaret ederek, "Filme benzemeye hiç çalışmadık. Bize özgün bir eser çıkartmanın peşindeyiz ve sanıyorum da önemli ölçekte başarılı olduk." diye konuştu.

"Genç oyuncuların enerjisi çok iyi"
Oyunda "Vak Vak Rıza" karakterini canlandıran Salih Kalyon da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rıfat Ilgaz'ın şahsına yakışır bir projede yer almaktan çok mutlu olduğunu belirtti.

Oyuncu Nuri Gökaşan da, yapımda "Susak Cafer" karakterini yorumlayacağını söyleyerek, "Bu karakter de yine 3-4 farklı karakterin birleşimi bir rol. Ben de çok mutluyum böyle bir yapımda yer almaktan." dedi.

Yapımda "Kel Mahmut"u oynayan Sezai Altekin ise, "Öncelikle Münir Özkul'a saygılarımı sunuyorum. Işıklar içinde yatsın. Güzel bir iş çıkacak. Gençlerin enerjisi çok iyi. Onlar aslında başrol. Biz onları yönlendiren karakterleriz." şeklinde konuştu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)