adscode
adscode

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

...

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. A. Haluk Özen
Kuruluş tarihi: 1967
Bulunduğu il: Ankara
Akademik birimleri: Tıp, Hukuk, Edebiyat, Fen, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, Eczacılık, Diş Hekimliği, Mühendislik, İletişim, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri ve Spor Bilimleri olmak üzere 14 fakültesi, 1 konservatuvarı, 2 yüksekokulu, 15 enstitüsü, 4 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 49.500 öğrencisi bulunmakta.
Akademik personel sayısı: 3.673 akademik personeli var.
Burs olanakları: Üniversite öğrencilerine sağlanacak destekler; devlet kaynaklı destekler, sivil toplum kuruluşları tarafından verilen destekler ve diğer destekler olmak üzere üç grupta toplanmakta. Devlet destekli katkı payı, burs ve krediler KYK tarafından verilmekte. Katkı payı ve kredilere başvurular, öğrenci tarafından doğrudan KYK’ya yapılmakta.
Yurt olanakları: Sıhhiye Yerleşkesi’nde 706 kişilik kız, 422 kişilik erkek yurdu; Beytepe Yerleşkesi’nde 1.400 kişilik kız, 928 kişilik erkek yurdu bulunmakta. Sıhhiye ve Beytepe yerleşkelerinde 14 bloktan oluşan 1.827 kişilik öğrenci evleri de var.
Öğrenci kulübü sayısı: 142 öğrenci topluluğu mevcut.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Hacettepe Üniversitesi’nde multidisipliner öğrenme geçerlidir. Akademik programlar yenilikçi ve disiplinlerarası nitelikte. Bu sistem, öğrencilerin seçtikleri uzmanlık alanı dışında diğer disiplinlerde de temel kavram ve yöntemlere aşina olarak çok yönlü bireyler olarak yetişmesine fırsat verir. 81 lisans, 260 yüksek lisans, 217 doktora ile 46 tıpta/diş hekimliğinde uzmanlık, 47 yan dal uzmanlık ve 12 sanatta yeterlilik programları, alanlarının en iyisi akademik kadrosu, sosyal olanakları ve muhteşem yerleşkeleriyle ideal bir ortam sunar. Uluslararası sıralamalarda Türkiye’yi en yüksek derecelerle temsil eden Hacettepe, birçok alanda dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almayı başararak uluslararası alanda da tercih edilen bir üniversite haline gelmiştir. Hacettepe Üniversitesi’nde tüm kıtalardan 120’den fazla ülkeden 894’ü lisans öğrencisi olmak üzere 2 bini aşkın uluslararası öğrenci öğrenim görmekte. Kuruluşundan günümüze 300 binin üzerinde mezun vermiştir ve mezunları, sadece ülkemizde değil dünyanın pek çok ülkesinde önemli konumlarda görev yapmaktadır. Mezunları arasında iş dünyası, siyaset, bilim, edebiyat ve sanat alanında çok sayıda tanınmış kişi bulunmakta. Ülke ve dünya için çözümler üretmek amacıyla multidisipliner anlayışla çalışan 98 Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunmakta. Dünyanın ilk 500 üniversite arasına girme başarısı göstermiş Hacettepe Üniversitesi, araştırma odaklı bir üniversitedir.
İletişim bilgisi: www.hacettepe.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)