adscode
adscode

Hacettepe Üniversitesi o haberleri yalanladı!

Hacettepe Üniversitesi, iki grup arasında çıkan ve kampüs geneline yayıldığı iddia edildiği olaylarda akademik personelin taraf olduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Hacettepe Üniversitesi o haberleri yalanladı!
Üniversite

Hacettepe Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Beytepe yerleşkesinde yaşanan gerginlikle ilgili, bazı basın organlarında, olayın farklı şekillerde algılanmasına yol açacak haberler yayınlandığı belirtildi.

Açıklamada, "İki grup arasında çıkan ve kampüs geneline yayılmayan durumda, hiçbir akademik personelimizin taraf olmadığı, aksine olayların yatışması için üstün gayret gösterdiği, buna karşılık asılsız şekilde suçlandığı, hedef gösterildiği haberler tamamen gerçek dışıdır. Üniversitemiz yönetimi, çalışanlarıyla gerek olayların yatıştırılmasında fedakarca rol almış gerekse talihsizce yaralanan öğrencilerimizin tedavisi için ivedilikle gerekenleri yapmıştır." ifadesi kullanıldı.

Üniversitenin, herhangi bir siyasi içerik taşıyan, terörü destekleyen simge ve afişlerin asılmasına ve yayılmasına hiçbir şekilde müsaade etmediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bunlara müsaade edildiğine dair haberlerin aslı yoktur ve haberlerde kullanılan görseller güncel değildir. Rektörümüzün veya diğer yöneticilerimizin açıklamaları olarak gösterilen haberler de bu çerçevede değerlendirilmelidir. Üniversitemiz Şubat 2016 itibariyle resmi iletişim kanalı olarak üniversite internet sitemizden açıklama yapma yolunu seçerek kamuoyunu, çalışanlarını ve öğrencilerini kampüslerimizde gelişen durumlar hakkında ivedilikle bilgilendirmeyi benimsemiştir."

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)