adscode
adscode

HAFEV Sedefteki İnciler Projesiyle İlk Yılında 1000’den Fazla Öğrenciye Ulaştı

Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı (HAFEV) eğitim alanındaki çalışmalarına “Sedefteki İnciler” projesi ile devam ediyor. HAFEV, kuruluşundan sonra yaklaşık bir yıl süren eğitim ve proje geliştirme aşamalarının…

HAFEV Sedefteki İnciler Projesiyle İlk Yılında 1000’den Fazla Öğrenciye Ulaştı
Vakıf ve Dernekler
İki aşamalı olarak yürütülen proje; ilk aşamada lise öğrencilerini, ikinci aşamada üniversite öğrencilerini kapsıyor. Kız öğrencileri, okudukları liselerde “Neden Mühendis Olmalıyım?” başlıklı seminerlerle mühendislik alanında çalışabilecekleri yönünde cesaretlendirmeyi amaçlıyor. Geçen yıl Konya’da dört okulda gerçekleştirdikleri etkinliklerde hem öğrencilerden hem de okul yönetimlerinden çok olumlu geri dönüşler alan HAFEV, bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nın izniyle TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi, Konya Selçuklu Fen Lisesi ve Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi’nde etkinliklerini gerçekleştirdi. İkinci aşamada, belirli mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencileri, üniversite yaşamları boyunca burslarla maddi olarak, gönüllü mentörlük ağıyla da manevi olarak desteklemektedir. 

Yine bu dönemde Sedefteki İnciler projesinin önemli bir parçası olan mentee-mentor programı başlatıldı. Alanında en az beş yıl deneyimli kadın mühendisler ile öğrenciler ilgi alanları ve uzmanlaştıkları mühendislik bölümlerine göre eşleştirildiler. Devam eden bu program ile sektördeki deneyimli kadın mühendisler, iş ve hayata dair deneyimlerini geleceğin mühendislerine aktarmaktadır.
HAFEV’in Sedefteki İnciler projesi kapsamında Sabancı Üniversitesi EDU ortaklığıyla Mayıs ayında gerçekleştireceği HAFEV Akademi’de, kişisel gelişim eğitiminde alanında uzman eğitimciler öğrencilerle buluşacak. 10 - 11 - 12 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek akademide HAFEV, öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini geliştirme fırsatı sunacaktır.

HAFEV, eğitim, kişisel gelişim ve liselerde bilinçlendirme programları ile projenin üniversite ayağında burs, staj ve mezun bursiyerlerine iş desteği de sağlamaktadır. İlk senesinde 50 öğrenciye burs veren vakıf, Ağustos ayında yeni dönem burs başvurularını başlatacaktır.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)