adscode
adscode

Hafta Sonu Havalar Nasıl Olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Hafta Sonu Havalar Nasıl Olacak?
Türkiye'den Haberler
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik), Batı Karadeniz Kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop, Düzce ve Kastamonu kıyı ilçeleri), Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyı ilçeleri), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Batman ve Mardin) ile Ordu, Tokat, Sivas, Şanlıurfa, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda 6 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu, batı bölgelerde kuzey ve batı, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-50 km/s), sabah saatlerinde Marmara'nın kuzey kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik), Batı Karadeniz Kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop, Düzce ve Kastamonu kıyı ilçeleri), Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyı ilçeleri), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Batman ve Mardin) ile Ordu, Tokat, Sivas, Şanlıurfa, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-50 km/s), sabah saatlerinde Marmara'nın kuzey kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s), sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Zonguldak, Bartın, Sinop ve Düzce çevreleri ile Kastamonu kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesmlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden itibaren Ordu, Tokat, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Sabah

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)