adscode
adscode

Halk Eğitiminde 'Online' Dönemi

Hayat Boyu Öğrenme TV adıyla, okul dışı eğitimi kapsamında yeni bir proje hayata geçiyor. MEB'in kuracağı televizyon kanalında online verilecek kurslar cep telefonlarından takip edilebilecek.

Halk Eğitiminde 'Online' Dönemi
Kurslar
Milli Eğitim Bakanlığı okul dışı eğitimi kapsamında Hayat Boyu Öğrenme TV'si kuracak. Online verilecek kurs cep telefonlarından bile takip edilebilecek. Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli "Uzaktan eğitim, kaçınılmaz bir mecra gibi önümüzde duruyor. Biz de bu gerekliliğin farkında olarak, Hayat Boyu Öğrenme TV'mizi yakın zamanda hayata geçireceğiz" dedi. 

"2030'U PLANLAMAMIZ LAZIM" 
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) altında Hayat Boyu Öğrenme Televizyonu'nun web sayfasını oluşturduklarını anlatan Biçerli, şöyle konuştu: "Günümüz dünyasında, artık bir şeyi planlıyorsak 10, 20 yıl sonrasına göre planlamamız lazım. Malum, kuşaklar değişiyor. Kuşakların, özellikleri değişiyor. 'Milenyum Z' kuşağındayız. Bu kuşağın en büyük özelliği, dijital bir kuşak. Bilgi işleme çok vakıf, sabırsız bir kuşak. Yani bizim şu anki 200, 300, yeri geldiğinde 400 ve daha yukarısı saatlik modüllerimiz ile acaba 2020, 2030 yılında kaç kursiyere hitap edebiliriz? Bunu da düşünüyor olmamız lazım" "Uzaktan eğitim, kaçınılmaz bir mecra gibi önümüzde duruyor" diyen Biçerli, şunları söyledi: "Biz de bu gerekliliğin farkında olarak, Hayat Boyu Öğrenme TV'mizi yakın zamanda hayata geçireceğiz. Şu anda sadece web sayfası olarak var ama yakın zamanda, birkaç pilot alanda çektiğimiz eğitim materyallerini yükleyip, insanların kursu online şekilde görmelerini ve sonra da bizim belirleyeceğimiz halk eğitim merkezlerinde yapacağımız ufak bir sınavla kurs katılım belgelerini almalarını sağlayacağız. Vatandaşlar, tabletlerinden, cep telefonlarından dahi bu kurs malzemelerine ulaşabilir hale gelecekler." 

7'DEN 70'E HERKESİ KAPSIYOR
Hayat Boyu Öğrenme Programı, ilk ve orta öğrenim öğrencilerinden yetişkinlere, üniversite öğrencilerine, temel beceri ihtiyacı duyan insanlardan eğitim profesyonellerine kadar herkes için eğitim ve öğretimde gelişme imkanı sağlıyor. Proje, gelişen toplumun değişim ihtiyaçlarının tümüne kurs yardımcı oluyor. Sabah/Yaşar Özay



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)