adscode
adscode

Hangi Alan Öğretmenleri Rehber Öğretmen Olarak Atanabilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2000 yılında yaptığı gibi Talim ve Terbiye Kurulu kararları doğrultusunda Rehber Öğretmen açığını kapatmaya çalışacak.

Hangi Alan Öğretmenleri Rehber Öğretmen Olarak Atanabilecek?
Eğitim
49 sene önce 1964'te  kendi çapında ruh ve akıl hastalığı için farkındalık oluşturmayı amaçlayan Bedia Tuncer adında bir öğretmen belki de çok ender bulunan bir çalışmaya imza atmış. 
Tuncer, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1961-1964 yılları arasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde çalışan personelleri yetiştirmek amacıyla görevlendirilmiş. Kendisi de hem bu çevreye yardım etmek, hem de oradaki hastaların farklı dünyasını görmek, tecrübe etmek istemiş.  Görevi dışında vakit buldukça da hastalarla diyaloglara girmiş ve onlarla ilişkiler kurmuş. İlişkiler kurdukça da hastalar içinde duygularını ve düşüncelerini yazıya, kağıda dökenleri görmüş. Daha sonra hastalardan derlediği şiirleri toplamış ve bir kitap olarak basmış. Kitabın ismini ise "İnilti" koymuş.
Kendisi kitabın ön sözündeki temennisi şöyle aktarıyor :
MEB daha önceki yıllarda olduğu gibi bazı alanlarda ki öğretmenleri Hizmet İçi Eğitime tabi tutarak "Rehber Öğretmen" olarak atamayı planlıyor. 
 
Peki Hangi Alan Öğretmeleri Rehber Öğretmen Olarak Atanacak?
1) Program geliştirme mezunları
2) Eğitim yönetimi planlaması
3) Eğitimde ölçme değerlendirme bilgisi
4) Eğitim programları ve öğretimi
5) Halk eğitimi bölümü
 
Not: Alanı Felsefe ve Sosyoloji olan öğretmenlerin'de Rehber öğretmen olması için çalışmalar devam ediyor.
 
Alan değişikliğinin hala bekletilmesinde ki asıl sebep olarak gösterilen, Rehber Öğretmenliği konusunda son sözü Talim ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ile Bakanlık Makamı verecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    3 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (3)