adscode
adscode

Hangi Branşa Ne kadar Kontenjan Verilecek?

17 bin kontenjanın nasıl dağıtılacağı yönünde MEB’de ciddi bir çalışma var. Ayrıntılar birkaç güne kadar belli olur. Görünen o ki yine büyük hayal kırıklıkları yaratacak.

Hangi Branşa Ne kadar Kontenjan Verilecek?
Günün Yazısı

Gelen bilgiler, dağılımın daha öncekilere benzeyeceği yönünde.

Yani daha önce en fazla kadro ayrılan branşlara yine en fazla kadro verilecekmiş.

Çünkü en fazla açık o branşlardaymış.

Peki yıllardır hiç ya da çok az atama yapılan branşlar ne olacak?

Onları düşünen yok.

Önerimiz, branşların kendi aralarında organize olarak, bakanlığa seslerini duyurmaları.

Yoksa yine büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler.

Beden eğitimi ve bilişim öğretmenleri bu konuda en organize olanlardı. Şimdi bu kervana sosyal bilgiler öğretmenleri de katıldı.

İşte bu konuda bize gelen toplu isteklerden bazıları:

 

Sosyal Bilgiler Öğretmenler

 

SAYIN ABBAS GÜÇLÜ,,
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAPILACAK OLAN 17 BİNLİK ATAMADA SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİNE HAK ETTİĞİ ATAMA SAYISININ VERİLMESİNİ HEM BÖLÜMÜMÜZ ADINA HEMDE ÜLKEMİZ ADINA TALEP EDİYORUZ. SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ GELECEK NESİLLER ADINA ÇOK BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR. BRANŞIMIZIN ALIMLARINI EN ÇOK YIĞILMA OLAN BÖLÜM OLARAK 17 BİN DE 1000 OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ.

SAYGILAR... SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLERİ

 

Mekatronik Öğretmenleri

 

        Hocam öncelikle merhabalar, ben Mekatronik öğretmeniyim. TTK 80 sayılı çizelgesine göre Otomasyon teknolojileri alanına ve Raylı Sistemler Mekatronik dalına atanıyoruz. Hocam Mekatronik öğretmenliği yıllardır mezun vermesine  ve lise olacakta çok sayıda liseye açılmasına karşın 3-4 gibi kadrolarla geçiştiriliyoruz. Örnek vermek gerekirse ben Manisa'da bir lisede ücretli öğretmenlik yapıyorum. Manisa OSB tarafından 17 milyona mal olmuş bir bölüm yani otomasyon kurulmuş. 116 öğrencim var ancak bu okulda hiç kadrolu otomasyon öğretmeni yok. Ayrıca Manisa sınırları içinde görev yapan 1 otomasyoncu bile yok. Yani o milyonluk yatırım öğrenciye aktarılamıyor. Siz mesleki eğitimin nasıl olduğunu biliyorsunuz. Ben 116 öğrenciye nasıl atölye eğitimi verebilirim tek başıma ve ücretli, kafamda hep atanma soru işaretleriyle. Ben ücretli yapmasam orada sizce ne olur. O öğrencilerin kocaman bir dönemi/yılı boşa. Yapılan yatırımlar boşa olmaz mı?

 

       Hocam erkek teknik öğretimin sitesinde öğretmen verileri yer alıyor. 40 okulda yer alan alanlarımızdan yarısında 1 tane bile otomasyon Öğretmeni yok. Diğer yarısında da 1-2 gözüküyor. Bu alanlar öyle az paralara açılan alanlar değil. Ama şimdi içende öğretmenleri yok. Sizce ne anlamı var o yatırımların. Öyle binlerde değil bizim istediğimiz kadro 45-50 gibi sayılar. Ki buna he okula 1 öğretmen anca demek. 3-4 BİN alınan branşların içinde bize 3-4 kişi yerine 45-50 gibi bir kadro ayırmaları çok mu zor. 

 

     Üreten ve ürettiğini pazarlayan bir Türkiye için Otomasyon şart artık bunu birilerinin fark etmesi lazım. Lütfen biz Mekatronik (Otomasyon) öğretmenlerinin sorunlarını birilerinin dikkate almasını sağlayın. Bizlere sadece enerjimizi bilgimizi bu ülke gençliğine aktarmak istiyoruz...

 

      İlginiz için teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum....

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)