adscode
adscode

Hangi Okulda Puanlar Ne Kadar Düştü?

TEOG sistemiyle 9.sınıf öğrencilerinin nakil işlemleri tamamlandı. Son hafta yerleştirme işlemlerinin ardından açık kontenjanı bulunan hangi okulda puanlar ne kadar düştü?

Hangi Okulda Puanlar Ne Kadar Düştü?
Sınavlar
''Sayın Hocam,
Geçen günkü soruma ivedi olarak yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
İzninizle sizinle iki okul hakkında bir bilgiyi paylaşmak istiyorum:
Üsküdar Çağrıbey Anadolu Lisesi; ilk yerleştirmede 465 taban puanla  öğrenci aldı. Nakillerle her hafta puanı düştü.5. nakilleri 445 puanla kapadı ve hala 18 boş kontenjan gözüküyor. Başlangıçta yüzde 3.58' lik dilimde olan okul büyük ihtimalle 4.50'lik dilime gerilemiş oldu. Çünkü her nakilde okulun puanı, bir önceki nakil puanından daha düşük seyretti. Nedeni kendi binasının tadilatta olması ve Zeynep Kamil Sağlık Meslek Lisesinde ders yapıyor olmaları. 9. ve 10. sınıflar,13.20 - 19.15 arasında ders yapıyor. Dolayısıyla aileler ve öğrenciler okuldan geç çıkmayı  tercih etmiyor. Bu durumun,  duyarlı bir idareci olan okul müdiresini üzdüğüne tanık oldum. Diğer yandan kendi binasında ders yapan aynı bölgedeki Ahmet Keleşoğlu Lisesi (Eski Üsküdar Anadolu Lisesi) 464  taban puanla kapı açtı ve nakillerde çok az düşüşlerle bu haftayı 455'le kapadı. 15 açık kontenjanı var. Yani geçen yılki puan üstünlüğü sıralamasında iki okul yer değiştirmiş oldu. Bu durum Haydarpaşa Lisesi'ni de etkiledi. Büyük ihtimalle her iki okuldan da iyi puanlar oraya nakil istediği için iki haftadır 469 direncini koruyor ve düşecek gibi görünmüyor. Bir de Çağrıbey'in ara sınıf nakillerinde puan durumu içler acısı. 
Çağrıbey Anadolu Lisesi'nin kaderini 481 taban puanla öğrenci alan Nişantaşı Anadolu Lisesi yaşıyor. Bu haftayı 448 puanla kapattı ve bundan soraki nakillerde daha da düşecek. Onlar da tadilat nedeniyle Nilüfer Hatun Ortaokulu'ndalar.
Saygılar,
İyi çalışmalar.

***

Nakil sonrası okul puanları hakkında yorumlarınız için editor@egitimajansi.com 




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)