adscode
adscode

Hareket enerjisi ile şarj sorunu bitecek

​Günümüzün en büyük sorunları arasında yer alan akıllı cihazların hızlı tükenen bataryalar için Kuzey Carolina Üniversitesi’nden İleri Seviye Enerji araştırma ekibi yeni bir çalışma gerçekleştiriyor.

Hareket enerjisi ile şarj sorunu bitecek
Bilim Teknoloji
Kuzey Carolina Üniversitesi’nden İleri Seviye Enerji araştırma ekibi şarj problemlerini ortadan kaldıracak yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığını açıkladı. Eğer çalışmayı hayata geçirebilir ise akıllı cihazlarınızın şarj sorunu ortadan kalkacak.

Çabuk tükenen bataryalara çözüm olarak sadece hareket ederek şarj etmenize imkan tanıyan yeni bir çalışma yürüten İleri Seviye Enerji araştırma ekibinin bu çalışması oldukça mümkün. Hareket ettiğiniz zaman çalışan kol saatlerini aranızda hatırlayanlar mutlaka olacaktır. Benzer bir mantık kullanarak kendi mobil jeneratörlerine uygulayan ekip, iMoveCharger ürününü ortaya çıkarmayı başardı.

Batarya sorununuzu ortadan kaldıracağı söylenen bu ilginç ürünü kullanabilmek için akıllı cihazınızın bir kablo aracılığıyla iMoveCharger‘a bağlı olması ve uygun akımı seçip hareket etmeniz gerekiyor. Yaptığınız basit hareketleri enerjiye çevirebilen ürün, ürettiği enerjiyi akıllı cihazınıza aktarıyor.

Indiegogo‘da 25 bin dolarlık bir yatırım hedefi koyan ekip çalışmayı topluluk finansmanına sundu. 8 günlük yatırım süresi olan çalışmanın ürünü olan iMoveCharger‘ın 80 dolardan piyasaya sürülecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)