adscode
adscode

Harvard Üniversitesi CHP Milletvekili Gülay Yelekçi’yi ağırladı

Yedekci, Harvard Üniversitesi'nde iki ayrı konferans verdi.

Harvard Üniversitesi CHP Milletvekili Gülay Yelekçi’yi ağırladı
Eğitim
İlk konferansını Harvard Graduate School of Design’da 20 Eylül 2016 Salı günü “Yerel, Ulusal ve Küresel Siyaset Bağlamında İstanbul'da Kentsel Dönüşüm” konu başlığıyla konferans veren Yedekci’nin ikinci konferansı ise 21.09.2016 günü The Center of Middle East Center 'da "Milletvekili gözünden Cinsiyet Ayrımının Politikaya yansımaları” başlığı ile gerçekleşti.

Harvard Üniversitesi’nin Ortadoğu Araştırmaları Merkezi’nce düzenlenen “Modern Dünyada Türkiye Seminerleri”,  kapsamında Gülay Yedekçi Yerel, Ulusal ve Global Siyaset Bağlamında İstanbul’un Kentsel Dönüşümü başlıklı bir konuşma yaptı.

Yedekci, konuşmasında “İstanbul’un yerel ve uluslararası etkisi küreselleşen dünya ile birlikte kentlerin tek başına düşünülemeyeceğini, İstanbul gibi tarihi bir kentin dünyanın bir değeri olduğunu söyleyen Yedekçi "İstanbul'daki dönüşümler tarihi, kültürel ve doğal yapıyı korumak temelinde ve bir bütün olarak düşünülerek yapılmalıdır" dedi.

 Bir mimar ve akademisyen olarak kent politikaları ve kentsel dönüşüm üzerine yaptığı çalışmaları anlattı.  Yedekci’nin İstanbul’daki kentsel dönüşümü, yenileme alanlarını ve kendi geliştirdiği özgün Erişilebilir ve sürdürülebilir kentsel dönüşüm modelini anlattığı konuşması mimarlar, kent plancıları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve konuklardan oluşan dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Gülay Yedekci ikinci olarak,  Harvard Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nde  “Milletvekili gözünden Cinsiyet Ayrımının Politikaya yansımaları - Siyasette Cinsiyet Meselesi” konulu bir konuşma yaptı.

 Konuşmasında “Atatürk’ün Türk kadınına verdiği seçme seçilme hakkı ve yaptığı devrimlerle Türk kadınını birçok ülkeden daha ileri seviyesine getirdiğinden bahseden Yedekçi, Türk Kadının Atatürk sayesinde kazandığı haklarla ilgili duyduğumuz gururu anlattı, Türk Toplumunun kadına bakışının pozitif olduğundan da bahseden Yedekci, sorulan bir soru üzerine Türkiye’deki darbe ve sonrasındaki demokrasi sorunlarına da vurgu yaparak  “Biz büyük,  güçlü ve önemli bir ülkeyiz milletçe, bütün darbelere karşıyız seçimle gelen hükümetin seçimle gitmesi gereklidir. Hiç kimsenin demokratik düzeni bozmaya hakkı yoktur. Askeri veya sivil her turlu darbeye karşıyız. Kurtuluş Savaşının kahramanı, Atatürk’ün aydınlık  Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşaması için mücadele edeceğiz" dedi.

Yedekci  Harvard Widener kütüphanesine ve Dizayn kütüphanesine "Kentsel Dönüşüm" ve "Doğayla Tasarlamak- Biyomimikri" kitaplarını da imzalayarak bıraktı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)