adscode
adscode

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Hasan Kalyoncu

Rektör: Prof. Dr. Tamer Yılmaz

Kuruluş Tarihi: 2008

Bulunduğu İl: Gaziantep

Akademik Birimleri: Eğitim, Güzel Sanatlar ve Mimarlık, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, Hukuk, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mühendislik olmak üzere 7 fakültesi, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu ve 1 meslek yüksekokulu var.

Öğrenci Sayısı: 8214 öğrencisi var.

Akademik Personel Sayısı: 280 akademik personeli bulunuyor.

Burs Olanakları: Yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 oranlarında Öğrenim Bursu; Başarı, Sanat, Kültür ve Spor bursları, Tüm Şehit ve Gazi aileleri öğrencilerine yüzde 100 burs imkânı bulunuyor. Üniversite sınavından ilk 100’e girenlere aylık 5.000 TL, 101–500 arası derece yapanlara aylık 3.000 TL, 501-1.000 arası derece yapanlara aylık 2.000 TL, 1.001–5.000 arası derece yapanlara aylık 1.500 TL, 5.001–10.000 arasında derece yapanlara ise aylık 1.000 TL miktarlarınca burs veriliyor.

Yurt Olanakları: 300 kişilik KYK kız öğrenci yurdu mevcut.

Öğrenci Kulübü Sayısı: 50 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: HKÜ’nün, dünya genelinde 13, Avrupa’da 23 ülkeyle toplam 250 Erasmus anlaşması, 5 ülkeyle 38 Mevlana Değişim Programı anlaşması, 217 Farabi anlaşması bulunuyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Bölgenin ilk vakıf üniversitesi Hasan Kalyoncu Üniversitesi, öğrencilerine inovatif ve proaktif bir eğitim imkânı sunar. Farklılıkları zenginlik olarak kabul eden, araştıran, sorgulayan, hukuka ve demokratik değerlere bağlı, dünyanın rekabetçi piyasalarında yer alacak mezunlar vermeyi amaçlar. Üretilen bilimsel bilginin toplumla paylaşılmasına, tartışılmasına ve sorunların çözümü için tüm olanaklarını seferber eder. Üniversiteler için uluslararası temas ve tecrübe son derece önemlidir. HKÜ de yeni düşüncelere ve evrensel görüşe açık, farklı insanlarla ve kültürlerle iç içe, uluslararası ekol olmuş üniversitelerin işleyişini deneyimlemiş mezunlar vermek için öğrencilerine birçok fırsat sunmaktadır. HKÜ öğrencileri ve öğretim üyeleri, kampüse adım attıkları andan itibaren profesyonel hayatın da bir parçası olmaktadırlar. HKÜ; mesleki alanda yeterliliğini kanıtlamış yönetici, uzman ve ustaları Endüstri Uygulamaları başlığı altında HKÜ’lülerle buluşturmaktadır. Böylece coğrafyalar arasında köprü görevi gören bilim kentimiz, akademik ve profesyonel yaşamları da bünyesinde birleştirmektedir. HKÜ; “Eğitimin Hayat Boyu Seninle” ilkesinden yola çıkarak, Akademik Destek ve İş Bulma Merkezi (Centre for Academic Support and Employability) HKÜ CASE ile öğrencilerine ve mezunlarına kariyer desteği vermektedir. HKÜ’lüleri okul sonrası hayata hazırlayan merkez, öğrencilerle iş birliği yaparak kariyer planlarını üstlenmekte ve iş bulma konusunda onlara yardımcı olmaktadır. HKÜ, alanında en iyisi olan mezunlar vermek için yüksek lisans ve doktora programlarıyla da öğrencilerinin yanında olmaktadır. Öğrencilerine birden çok uzmanlık alanında eğitim alma şansı vermektedir. Çift Ana Dal Programı’nı tercih eden öğrenciler, mezuniyetten sonra iki diplomaya birden sahip olabilmekte; Yan Dal Programı’yla ise kendi bölümleri dışında farklı bir fakültenin bölümüne ait fark derslerini vererek o bölümün sertifikasını alabilmektedirler. Üniversitemiz, nitelikli insan yetiştirmek için hiçbir engeli kabul etmemektedir. Uzaktan eğitim teknolojileriyle, dışarıdan eğitim imkânı sağlayan Uzaktan Öğretim Merkezi, gelişen dünyayı takip eden, yenilikçi, alanında yeterli ve nitelikli öğrencileri ülkemize kazandırmaktadır.

İletişim Bilgileri: www.hku.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)