adscode
adscode

Haşim Kılıç'tan Emeklilik Kararı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, bugün itibarıyla emeklilik kararı aldığını ve dilekçesini gönderdiğini belirterek "Ve artık emekliyim" ifadesini kullandı.

Haşim Kılıç'tan Emeklilik Kararı
Türkiye'den Haberler

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesinde başkanlık seçiminin ardından düzenlediği basın toplantısında, 13 Mart 2015 itibarıyla yaş haddinden emekli olması dolayısıyla, yeni başkanın seçim sürecinin başlaması gerektiğini söyledi.

 

6216 sayılı yasada son yapılan değişiklikle, seçimlerin yaş haddinden, emeklilik tarihinden 2 ay öncesinden başlamak üzere başkanlık sürecinin tamamlanması gerektiğini kaydeden Kılıç, bu çerçevede, aday olanların çalışmalarını rahat bir ortamda yürütebilmeleri, arkadaşlarıyla görüşerek ortak bir noktaya varabilmeleri adına kendilerine biraz süre tanıdıklarını belirtti. 

 

Kılıç, "Bu sürede arkadaşlarımız görüşmelerini yaptılar, konuşmalarını yaptılar, kulislerini yaptılar ve sonuçta bugün hepinizin bildiği gibi Sayın Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi başkanlığına seçilmiş oldu" ifadelerini kullandı.

 

Bu çerçevede bir konunun altını çizmek istediğini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

 

"Yasa gereği bir hafta önceden seçimlerin yapılması için üyelerimize duyuru yapmamız gerekiyordu. Ben bunları yaptım. Geçen hafta çarşamba günü, bu bir hafta doldu ve o gün seçim yapılması gerekiyordu. O gün seçim ertelendi, cumaya ertelendi, iki gün sonraya. Cumadan sonra da işte bugün yapılmak üzere yeniden iki kez ertelenmiş oldu. Bu ertelenme kararı dışarıdan çok yanlış, talihsiz ve gerçekten üzücü yorumlara neden oldu. Şunu açıklıkla ifade edeyim ki bu erteleme kararı benim kararım değil. Arkadaşlarımın, hem üyelerin hem de aday olan arkadaşlarımın çalışmalarını sonlandıramadığı, gerekli kulisleri yapamadığı, arkadaşların ikna için bir kısmıyla görüşmeleri gerektiği konusundaki talepleri sonunda benden süre istediler ve bu nedenle de ben seçimleri iki kez, ikişer gün arayla ertelemek durumunda kaldım. Bunun arkasında başka bir şey aramaya gerek yok, başka anlamlar yüklemeye de gerek yok. Anayasa Mahkemesinin kendi iç düzeninin bir gereği olarak seçimin ne zaman yapılacağı, hangi gün yapılacağı Anayasa Mahkemesi Başkanının yetkisi dahilindedir. Dışarıdan konuşulanlar, söylenenleri hiçbir şekilde önemsemiyorum, ciddiye de almıyorum." 

 

Kılıç, "Neden Anayasa Mahkemesinin bu gündemiyle bu kadar ilgili bazı siyasi arkadaşlar, onun sebebini kendileri çok daha iyi biliyordur. Onun için bunların üzerinde durmayacağım ama bugün itibarıyla sizleri bilgilendirmek için ertelemenin tek sebebinin arkadaşlarımın talebi üzerine olduğunu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

 

Anayasa Mahkemesinde 25 yıllık görevi süresince hiçbir zaman gizli bir ajandası olmadığını, her şeyi açıklıkla, açık yüreklilikle paylaşma imkanı bulduğunu dile getiren Kılıç, "Bu çerçevede de bugün, bu konuda yapılan bu spekülasyonların cevabını vermem gerekiyordu, o nedenle sizlerle bunları paylaşmak zorundayım, paylaştım" dedi.

 

Haşim Kılıç, 1973'te kamu görevine başlayan biri olarak 42 yıllık hizmetinin artık sonuna geldiğini belirtti. Bu geçmişin 25 yılının Anayasa Mahkemesinde, büyük bölümünün de yöneticilikle geçtiğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

 

"İki kez Başkan Vekilliği görevini yürüttüm, 8 yıl. Arkasından da yine 2 kez Başkanlık görevimi yürüttüm. Burada yaklaşık 7,5 yıl olmak üzere 15 yıla yakın, 15 yıllık bir süreç içinde yöneticilik yapma fırsatı buldum. Tabii bu arkadaşlarımın bana olan güveni, bana olan saygısı ve benim bu konudaki yönetim anlayışıma olan inançlarından kaynaklanan bir destekle böyle bir noktaya geldiğini ifade etmek isterim. Bu sebeple beni bu mahkemenin yöneticiliğinde bu kadar uzun süre tutan, geçmişte kalmış ya da bugün görevde olan arkadaşlarımın tamamına bu güvenlerinden dolayı teşekkürü borç biliyorum."
A Haber


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)