adscode
adscode

Hasta çocuklara 'Hastane Okulu'

​Manisa'daki Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde, Kamu Hastaneleri Birliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okul açıldı. Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde tedavi gören çocukların derslerinden uzak…

Hasta çocuklara 'Hastane Okulu'
Eğitim
Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan özel eğitim sınıfında, uzun süreli tedavi gören öğrenciler için eğitim hizmeti başladı. Merkez Efendi Devlet Hastanesi Yöneticisi Muzaffer Özden Balsoy, Kamu Hastaneleri Birliği tarafından hazırlanan projenin Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile hayata geçtiğini açıkladı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen öğretmenin ilkokul 1 ve 4’üncü sınıfta eğitim gören çocuklara oluşturulan özel sınıfta ders verdiğini anlatan Balsoy, "Çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamaları için hastaneyi adeta okula dönüştürdük. ’Hastane Okulu’ ismini verdiğimiz özel bir odada öğrenciler okullarında hangi derste hangi konuda kaldılarsa oradan eğitimlerine devam ediyor. Öğrencilerin kendi okullarında sene kayıpları önlenmiş olacak. Bu da hastanedeki okul çağı çocukların kendilerini daha iyi hissetmesine ve morallerinin yükselmesine imkan sağlayacak" dedi.

Merkez Efendi Hastanesi Çocuk Servisi’nde tedavi gören çocuklara ders veren ilkokul öğretmeni Seher Çapraz, sağlıklı nesiller hastaneler sloganı ile yola çıkılan projeden çocukların çok mutlu olduğunu söyledi. Kentte sadece Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde uygulanan hastane okulunun günde yaklaşık 10 çocuğa hizmet verdiğini söyleyen Çapraz, serumlarıyla ders çalışmaya gelen çocuklara eğitim verdi. Çapraz, sınıfa gelemeyen çocukların hastanedeki yataklarında ders vermeye başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)