adscode
adscode

Hasta Öğrencisi İçin Saçlarını Kazıttı

İran’ın Kürdistan Eyaleti Merivan’da bir ilkokul öğretmeni Ali Muhammediyan hasta bir öğrencisinin saçları dökülünce, kendi kafasını da sıfıra vurdurdu ve ülkenin ulusal kahramanı oldu.

Hasta Öğrencisi İçin Saçlarını Kazıttı
Dünyadan Haberler
Hasta öğrencisi Mahan Rahimi’nin saçları olmadığı için diğer öğrenciler tarafından dalga geçildiğini farkeden İran’lı öğretmen, kel öğrencisine destek olmak için saçlarını kazıtıp 8 yaşındaki öğrencisi ile fotoğraf çektirdi. Ali Muhammediyan fotoğrafı Facebook sayfasına ekledi altına da: “Bizim kafalarımızın saça alerjisi var” notu düştü. Ne olduysa o fotoğraftan sonra oldu. Fotoğraf bir gece içinde yüzlerce beğeni ve paylaşım aldı. Ardından bütün sınıftaki çocuklar da saçlarını kazıttılar.


Guardian gazetesine yaptığı röportajda Ali Muhammediyan, “Ertesi gün Facebook sayfama girdiğimde fotoğrafı beğenenlerin ve paylaşanların sayısını görünce inanamadım.” dedi.
Ali Muhammediyan’ın bu hareketi öyle bir etki yarattı ki, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani öğretmeni tebrik etti ve küçük Mahan’ın tedavi masraflarını üstlendi.
Öğretmen Ali Muhammediyan ayrıca İran Eğitim Bakanlığına resmi teşekkür için davet edildi.
Kürdistan eyaleti Merivan gazetesine konuşan 45 yaşındaki öğretmen “Mahan kel kaldıktan sonra çok içine kapandı. Yüzünden gülümsemesi eksildi ve derslerinden de endişe duymaya başladım. Onu tekrar yoluna sokabilmek için kafamı kazıttım. Bu olayın insanları böyle etkilemiş olmasına sevindim,  çok olumlu tepkiler aldım. Şimdi okuldaki herkes kafasını kazıtmak istiyor.” dedi.
Mahan’ın durumunu inceleyen Tahran’ın Razı Hastanesindeki doktorlar, Mahan’ın bağışıklık sistemi ile ilgili bir problemi olabileceğini ve saçının neden döküldüğünün araştırılacağını söylediler. Mahan’dan alınan örenekler test için Almanya’ya da gönderildi.





Öğretmeni, “Sınıf arkadaşları da ona destek oluyor ve Mahan artık gülümsüyor ” dedi.dipnot.tv


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)