adscode
adscode

Hatalı Sınavlar Meclis Gündemine Taşındı

CHP Yalova Milletekili Muharrem İnce, 2012 yılından bu yana ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda gerçekleşen skandalları Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle meclis…

Hatalı Sınavlar Meclis Gündemine Taşındı
Sınavlar

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 29.07.2015 



Muharrem İNCE
Yalova Milletvekili 

Son yıllarda ÖSYM tarafından yapılan sınavlara ilişkin birçok iddia ortaya atılmaktadır. Bu iddialar sonucunda Eğitim Bilimleri sınavı tekrarlanmak zorunda kalınmıştır. PMYO sınavında, Hâkimlik sınavında, Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda soruların çalındığı iddia edilmiş, sınavlarda yanlış soru sorulduğu ortaya çıkmıştır. Yargı kararına rağmen sınavda sorulan sorular adaylara açılmamaktadır. En son açıklanan 2015 KPSS’de ise 12 soru iptal edilmiştir. 2015 KPSS sonuçlarına ilişkin adayların itirazları bulunmaktadır.  Bu yaşananlar bir zamanlar güvenirliği ile bilinen, sonuçlarına itiraz edilmeyen ÖSYM’yi tartışmalı bir kurum haline getirmiştir. 

    •    3 Kasım 2002 tarihinden bu yana ÖSYM kaç sınav yapmıştır? Bu sınavların hangilerinde hatalı soru sorulduğu ortaya çıkmıştır? Bu sınavlarına hangilerinde soruların sınav öncesinde bazı adaylara sızdırıldığı iddia edilmiştir? Hangi sınavlar bu nedenle tekrarlanmıştır? 
    •    3 Kasım 2002 tarihinden bu yana ÖSYM’nin yaptığı sınavlar içinde hatalı soru sorulmayan, soruların önceden sızdırılmadığı herhangi bir sınav olmuş mudur? Olmuş ise bu başarının sahipleri ödüllendirilmiş midir? Ödüllendirilmedilerse ödüllendirilmeleri düşünülmekte midir? 
    •    2015 KPSS sonuçlarının adaylar tarafından doğrulanabilmesi için adayların cevap kâğıtlarının ve soru kitapçıklarının adaylara açılması için bir girişimde bulunacak mısınız? 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)