adscode
adscode

Hatay‘da Öğrenciler Hasarlı Binalarda Ders Görüyor!

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, 200 öğrencinin eğitim gördüğü ilköğretim okulunun merdiven bloklarında derin çatlaklar oluştu. Bu çatlaklardan dışarısı bile görülebiliyor. Okulda eğitim-öğretime devam edilmesi…

Hatay‘da Öğrenciler Hasarlı Binalarda Ders Görüyor!
Ortaokul

Van'da meydana gelen depremin ardından jeofizik uzmanları, Hatay için şiddetli deprem uyarısında bulunmuştu. Bu uyarının ardından ilde gözler okullara ve hastanelere çevrildi.

Hatay'da ilk olarak Kırıkhan ilçesinde bulunan yaklaşık 900 öğrencinin öğrenim gördüğü ticaret meslek lisesi, binanın depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile boşaltıldı. Meslek lisesi ile aynı bahçeyi paylaşan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda ise okul içindeki duvar çatlakları, ek yerlerinden ayrılma ve merdiven bloklarındaki derin çatlaklara rağmen eğitim-öğretime devam ediliyor.

Okulun merdiven bloklarındaki çatlaklardan dışarısı net olarak izlenebiliyor. Çatı katındaki içe doğru göçmüş duvarlar ve sınıfların baca yerlerindeki derin yarıklar da öğrenci velilerini korkutuyor. Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, okulda mühendislerin inceleme yaptığını ve alınan numunelerin sonuçlarını beklediklerini açıkladı. Rapora göre okulun akıbeti noktasında karar alınacağını belirten Tulmaç, yeni yapılmış 3 derslikli binada eğitime devam edilmesi için çalıştıklarını söyledi. Tulmaç, okulun ya tamamen yıkılıp yeniden yapılacağını ya da ek desteklerle binayı dayanıklı hale getireceklerini bildirdi.

zaman


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)