adscode
adscode

Havanda Su Dövmede Üzerimize Yok!

Günlerdir TEOG'u konuşuyoruz. Peki geride ne kaldı?

Havanda Su Dövmede Üzerimize Yok!
Günün Yazısı
  Önce gün edutr.com'da yaptığımız ankette, TEOG'un yerine daha iyi biri sistem getirileceğine inananları sormuştuk, yüzde 10 bile değildi. Peki biz TEOG'u konuşurken, dünya ne konuşuyor?

İşte size iki önemli tespit.
Biz hala TEOG için kafa yorarken bakın Çinliler neyi konuşuyor!

Bu da benim önerim

1-      Her yıl her sınıf için yıl sonu merkezi sınavı yapılır. Bu sınav merkezi yerleştirme için kullanılmaz. Başarıya göre her okula bir katsayı verilir.
2-      Her üniversite bölümü veya lise KPSS’de olduğu gibi öğrenci seçerken hangi derslerin notlarına ihtiyacı olduğunu ve ağırlığını belirtir.
3-      Her öğrencinin aldığı ders notları okulun katsayısına göre değerlendirilerek bölümlerin belirlemiş olduğu ağırlığa göre giriş puanı oluşturulur
4-      Her öğrenci aldığı puana göre tercih yapar
 
Bu sayede okulun ve öğretmenin ağırlığı artar. Merkezi sınav stresi olmaz. Okulların vasat öğrencileri merkezi sınavdan kaçırma girişimlerini önlemek için katılmayan her öğrencinin puanı sıfır olarak hesaplanır. 
Saygılarımla,
Fatih Kömürcüoğlu
Denizli İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği


Eğitim Çocukların Gerisinde Kaldı!


 Çin'in en büyük kuruluşlarından Ali Baba'nın kurucusu ve başkanı Jack Ma iş piyasasında meydana gelebilecek önemli değişimlere hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

Ma, New York'taki Bloomberg Global Business Forum'da yaptığı konuşmada "Son 200 yıl boyu imalat sektörü istihdam yaratıyordu. Ancak bugün, yapay zeka ve robotların devreye girmeleri dolayısıyla, bu sektör artık istihdam yaratma aracı gibi işlemiyor" dedi.   

Ma'ya göre, hizmet sektörü yine de en geniş istihdamı yaratan alan olarak kalacak. Bu arada Ma, bugünün eğitiminin çocukları dünyanın gelecekteki durumuna hazırlamakta olmadığına ilişkin görüşünü açıkladı. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)