adscode
adscode

Hayalet Bisiklet Kampüse Zincirlendi

Arkadaşlarıyla birlikte çıktığı bisiklet turunda trafik canavarının kurbanı olan Ankara Üniversitesi öğrencisi Tolga Beyenir'in o bisikleti, arkadaşları tarafından beyaza boyanıp üniversitenin göbeğine…

Hayalet Bisiklet Kampüse Zincirlendi
Üniversite
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki Tolga Beyenir ve üç arkadaşı, geçen yıl bisikletlerine atlayıp bayram tatili için Eskişehir'den İznik yollarına düştü. Ancak dönüşlerinde, İznik-Ankara yolunun 7'nci kilometresinde, emniyet şeridinde ve tüm güvenlik önlemlerini almış şekilde ilerlerken, son sürat gelen bir araç aralarına daldı. Gece yarısı meydana gelen kaza sonucu Tolga Beyenir olay yerinde hayatını kaybetti, diğer iki arkadaşı da yaralandı. Araç sürücüsü ise hız kesmeden olay yerinden kaçtı.



EHLİYETİ YOKTU
Bir süre sonra araç sürücüsü yakalandı. Yakalandığında ehliyetinin olmadığı anlaşıldı. Tutuklanıp mahkemeye çıkarıldığında sadece 5 yıl 8 ay hapis ve bir miktar para cezası aldı. Beyenir'in arkadaşlarının yaşananlara tepkisi ve üzüntüsü bir yıl boyunca dinmedi.

Beyenir'in anısını yaşatmak isteyen arkadaşları, üniversitenin Çevre Planlama ve Geliştirme Koordinatörü Doç. Dr. Duygu Özel Demiralp'ın öncülüğünde bir araya gelip Beyenir'in bisikletini beyaza boyadı. Ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten destek alınarak beyaza boyanan bisiklet Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi Nilüfer Havuzları bölgesine yerleştirilip zincirlendi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)