adscode
adscode

Hayatı satranç ile değişti

Sevgi ve çocuk evlerinde yaşamını sürdüren Narin Gün'ün hayatı satranç ile değişti.

Hayatı satranç ile değişti
Türkiyeden Haberler
Sevgi ve çocuk evlerinde yaşamını sürdüren 16 yaşındaki Narin Gün, Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası'nda, yıldızlar kategorisinde mücadele ediyor. 

Narin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, satrançla sevgi ve çocuk evlerinde antrenör Oğuzhan Deniz sayesinde tanıştığını ve satrançtan o günden beri kopamadığını ifade etti.

Satrançla hayata bakışının değiştiğini vurgulayan Narin, bu strateji oyunu sayesinde artık daha olumlu düşündüğünü belirtti.

Oyununu günbegün geliştirdiğini ve çeşitli dereceler aldığını anlatan Narin, satrancın derslerine de olumlu bir etki yaptığını, daha analitik düşünerek başarılı olduğunu vurguladı.

Yaşam tarzı haline getirdiği satranç sporunu, yakın çevresindeki arkadaşlarına da anlatmaya başladığını aktaran Narin, "Satranç öyle bir şey ki, gittikçe zihnimi daha iyi kullanmaya başladım. Daha iyi düşünme imkanı buldum. Bana önemli katkıları oldu. İnsan ergenlik çağında değişmeye başlıyor. Yeteneklerimizi bu dönemde geliştirme imkanımız var. Satranç oynarken de düşüncelerimize ve hareketlerimize dikkat ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Hedefi olimpiyat madalyası
Narin Gün, memleketi Elazığ'da satrancın çok fazla oynandığını belirterek, "Bazı illerde çok az oynanıyor. İl temsilcisi olup turnuvaların sayısını daha fazla artırmak istiyorum. En büyük hedefim milli sporcu olup satranç olimpiyatlarında ülkemi temsil etmek." diye konuştu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)