adscode
adscode

'Hedef okul öncesi eğitimi tüm çocuklara ulaştırmak'

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Kocabıyık, daha fazla çocuğun okul öncesi eğitimi alması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Kocabıyık, “Kaliteli erken çocukluk eğitimini en dezavantajlı…

'Hedef okul öncesi eğitimi tüm çocuklara ulaştırmak'
Anaokulu




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, erken çocukluk eğitimi almasını sağlamada eksiklerinin olduğunu belirterek, “Fakat üç yılı aşkın bir süredir yürüttüğümüz Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi’yle daha fazla çocuğumuzun bu eğitimi alması açısından önemli adımlar attık” diye konuştu.
Avrupa Birliği, UNICEF ve MEB’in ortaklaşa sürdürdüğü Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında “Türkiye’de Erken Çocukluk Eğitiminde Yeni Yönelimler: Kalite, Erişim ve Hakkaniyet” konulu konferansta konuşan MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Kocabıyık, projenin 3 yıldır devam ettiğini hatırlattı. Erken çocuklukta eğitimin önemine değindi. Erken çocukluk eğitiminin, eğitimin ilk basamağı olduğunu anlatan Kocabıyık, “Çocuklarımızın iyi yetişmiş bireyler olmaları için bu binanın temellerinin sağlam atılması gerekmektedir. Biz de bu amaçla hakkaniyetin sağlanması açısından kaliteli erken çocukluk hizmetini en dezavantajlı olanlar dahil tüm çocuklarımıza ulaştırmaya çalışmaktayız” dedi.Tüm çocukların erken çocukluk eğitimi almasını sağlamada eksikliklerinin olduğunu anlatan Kocabıyık, şunları söyledi:“Fakat üç yılı aşkın bir süredir büyük bir sahiplik ve istikrarla yürüttüğümüz Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi’yle daha fazla çocuğumuzun bu eğitimi alması, ayrıca hayata dezavantajlı koşullarda başlayan çocuklarımızın diğer çocuklarla eşit çocuklarla eşit şartlarda hayatına devam edebilmesi ve adaletin sağlanması açısından önemli adımlar atmış bulunmaktayız. Çocuklarımızın kaliteli erken çocukluk eğitimi alması ülkemizin refahı ve gelişmesi için en verimli yatırımdır.”
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Mali İşbirliği, Altyapı, Sosyal ve Bölgesel Projeler, Bölüm Başkanı Javier Menendez Bonilla, eğitim konusunun Avrupa Birliği’nin önem verdiği bir konu olduğunu belirterek, okul terk oranlarının düşürülmesi, 4 yaştan sonra okul öncesi eğitime erişim oranının daha da arttırılması için çaba gösterildiğini söyledi. Okul öncesi eğitimde yaratılacak fırsatların hem toplumun hem de bireyin gelişimi için önemli olduğunu vurgulayan Bonilla, Türkiye’nin de bu konuda ciddi çabalar sarfettiğini belirtti. UNICEF Türkiye Temsilci Yardımcısı Regina De Dominicis de, proje kapsamında yürütülen çalışmaları anlattı. Konferans, 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek.
AA




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)