adscode
adscode

Hem Müdür Hem Öğretmen Hem de Hizmetli

Tokat'ta bu yıl mesleğe başlayan 23 yaşındaki öğretmen Ömer Gül, bir köy okulunda hem müdür hem öğretmen hem de hizmetli olarak görev yapıyor.

Hem Müdür Hem Öğretmen Hem de Hizmetli
Ortaokul

Tokat'ın Sulusayar ilçesindeki Tekke Yeni Köyü İlköğretim Okulu’nda temizlik yapan, soba yakan, odun ve kömür taşıyan Gül, haziran ayında Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdiğini söyledi. 2011-2012 eğitim-öğretim yılı başında Tekke Yeni İlköğretim Okulu’nda göreve başladığını belirten Gül, göreve başladıktan sonra okulun ihtiyaçlarıyla ilgilendiğini ifade etti.

İlk görev yerine geldiğinde okulu çok dağınık bulduğunu, öncelikle bu durumu düzeltmeye çalıştığını kaydeden Gül, mesai saatleri dışında hizmetlisi olmadığı için okulun diğer işleriyle ilgilendiğini ifade etti. Öğretmenlik mesleğini çok sevdiğini belirten Gül, şunları kaydetti: "Tabii zorluğu da var. Mesleğimi çok seviyorum, artık çok zor da gelmiyor bana. Bu benim ilk görev yerim. İlk bir iki hafta zorlandım. Staj dışında öğretmenlik yapmadım. Buraya gelince bir sınıfta 5 sınıf eğitim görüyordu, müdür, hizmetli yoktu. İlk zamanlar zorluk çektim. Zamanla çocukları ve köyü sevince daha iyi oldu. Şu anda durumumuzdan gayet memnunum. Okulumuzda 6 öğrenci 1. sınıf, 8 öğrenci 2. sınıf, 2 öğrenci 3. sınıf, 10 öğrenci 4. sınıf, 2 öğrenci 5. sınıfta eğitim görüyor. Okulumuzda şu anda 28 öğrenci var."

AA

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)