adscode
adscode

Hem Okul Yolunda Hem Anne Kolunda

Birinci sınıflara, okul zili, 1 hafta önce yani 10 Eylül'de çalacak. Özellikle 72 aylıktan küçük çocuklara uyum haftasında anneleri eşlik edebilecek. TTB Başkanı Aktan, 'Karar velilere bırakılmalıydı'…

Hem Okul Yolunda Hem Anne Kolunda
Ortaokul
Okullarda kayıt dönemi başladı. Aileleri telaş  aldı. 1. sınıflar, diğer sınıflardan bir hafta önce, yani 10 Eylül'de okula başlayarak 'uyum eğitimine' tabi tutulacak. Bu süre içinde anneler de çocuklarına eşlik  edecek. Özellikle annelerin 72 aylıktan küçük çocuklarının bir hafta boyunca yanı başında bulunmasına izin verildi. 1. sınıfa 60-66 ay arası çocuklar velilerin isteğiyle, 66 aylık çocuklar ise zorunlu olarak kaydedilecek. Çocuklarını okula göndermek istemeyen veliler, devlet hastanelerinden rapor almak için kuyruk oluşturuyor. Öğrenci sayısındaki artışa hazırlıklı olmayan okullarsa derslik kaosu yaşıyor. 72 aylıktan küçük 600 bin çocuğun okula başlaması bakanlık teşkilatını alarm durumuna geçirdi. İl müdürlüklerinin formülü üst sınıfların mevcudunu artırıp yeni derslik kazanmak.
VELİNİN İSTEĞİNE BAĞLI OLMALIYDITürk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Ahmet Özdemir Aktan, 'Aileler, 72 aylıktan küçük çocuklarını okula göndermek istemiyor. Çocuklarının hazır olmadığını çok iyi biliyor. Bakanlık, tıpkı 60-66 ay arası çocuklarda olduğu gibi, 66 ay -72 ay arası çocukların da velilerin isteğiyle okula kaydetmeliydi. MEB yanlış yapıyor' dedi.
RAPOR ÇOCUKLAR İÇİN SAKINCALIÇocuklarını okula göndermek istemeyen ailelerin rapor almaya zorlanmasının tıbbi açıdan uygun olmadığını belirten Aktan, 'Raporlarda, 'okula başlaması uygun değildir' koşulu yerine 'zihinsel ve bedensel gerilik vardır' tespiti var. Bu da çocuklar için çok sakıncalı' diye konuştu. 12 aylık farkın, o yaştaki çocuklar için çok büyük bir fark olduğunu savunan Aktan, 'ABD'de araştırma yapılmış. Aynı yıl doğumlu çocuklardan Ocak, Şubat, Mart ayında dünyaya gelenler yüzmede daha başarılı' dedi.  Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tuncay Ergene, sağlıklı çocukların ihtiyaçları olmadığı halde rapora zorlandığını belirterek, 'Rapor piyasası oluşturuluyor' dedi. Okulların açılması ile her şeyin görüleceğini söyleyen Ergene, 'Özellikle hassas ailelerin çocuklarını her şeye karşın anaokuluna gönderme eğiliminde olduğu görülecek' dedi.
Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)