adscode
adscode

Her 3 öğrenciden biri takviye kurslarına başvurdu

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kurt, lise mezunları için halk eğitim merkezleri ve okullarda düzenlenen ücretsiz takviye kurslarına her 3 öğrenciden birinin başvurduğunu söyledi.

Her 3 öğrenciden biri takviye kurslarına başvurdu
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, öğrencilerin yanı sıra lise mezunları için halk eğitim merkezleri ve okullarda düzenlenen ücretsiz takviye kurslarına her 3 öğrenciden birinin başvurduğunu bildirdi. 

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, destekleme ve yetiştirme kurslarına başvuruların 21 Eylül'de başladığını ve bugün saat 17.00'de sona ereceğini hatırlattı.

Kurslara yoğun ilgi olduğunu söyleyen Kurt, "Destekleme ve yetiştirme kurslarına şu an itibarıyla 3 milyon 645 bin öğrencimiz müracaat etmiş durumda. 22 bin 268 eğitim kurumumuzda, kurs açıyoruz.  244 bin kadrolu öğretmenimiz bu kurslarda görev almak için müracaatta bulundu. Bunun yanında 34 bin atama bekleyen öğretmenimiz de ücretli öğretmen olarak kurslarda görev almak için başvurdu" diye konuştu.

Kurslarda görevlendirilecek öğretmenlerin, iki kat ek ders ücreti alacağını belirten Kurt, haftada 15 saat ders veren bir öğretmenin bin 200 lira gelir sağlayacağını ifade etti.

Kurt, başvuru yapan 244 bin öğretmenin yaklaşık 175 bininin kurslarda görevlendirileceğini kaydetti.

Her başvuran öğretmenin kurslarda görevlendirilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Kurt, öğrencilerin tercihlerine bağlı olarak öğretmenlerin görevlendirildiğini bildirdi.

Kurslara 3 milyon 645 bin öğrencinin başvurduğunu anımsatan Kurt, "Ortaokul ve liselerde yaklaşık 11 milyon öğrencimiz var. Kurslara başvuran öğrenci sayısı ile bu kıyaslandığında öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 35'i yani her 3 öğrenciden biri bu kurslarda eğitim almak için müracaat etmiş durumda" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)