adscode
adscode

“Her Çocuk Bizim Şampiyonumuz’’

TBF Yurtiçi Faaliyetleri Yetkilileri Serdar Çelik ve Mana Tokatlı, 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nın misyonu ve gelişim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundular.

“Her Çocuk Bizim Şampiyonumuz’’
Eğitim Vitrini
12 DABO’da yer alan çocukların ailelerinden her zaman olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Çelik ve Tokatlı, bu organizasyonda yer alan her çocuğun kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

12 Dev Adam Basketbol Okulları fikri nasıl ortaya çıktı?
Serdar Çelik:
12 Dev Adam Basketbol Okulları fikri 2001 Avrupa Şampiyonası sonrasında ortaya çıktı. O sene A Milli Takımımızın, Avrupa ikincisi olması Türkiye’de büyük bir  basketbol kamuoyu yaratmıştı. Bu başarıdan yola çıkarak 12 Dev Adam Basketbol Okulları oluşturuldu. 12 Dev Adam sloganıyla basketbolun gündeme gelmesiyle Anadolu için böyle bir fikir geliştirildi. Hedef ve amaç Anadolu’ya basketbolu yaymak oldu. 12 DABO, 2002 yılında faaliyetlerine başladı ve günümüze kadar geldi. Türkiye genelinde çok büyük bir oluşum. Yıllar içinde on binlerce kişiye basketbol eğitimi veren bir projeden bahsediyoruz.

‘’2400 Aktif Öğrencimiz Var ve Daha da Büyümek İstiyoruz ’’
12 Dev Adam Basketbol Okulları kurulduğu günden bu yana Türkiye genelinde çok fazla bölgeye ulaştı rakamları ve hedefleri sizden alabilir miyiz?
Mana Tokatlı: 12 DABO projesi 2002 yılında 15-20 bölge ile başlanan bir sosyal sorumluluk projesi.  Yıllar içerisinde gelen talepler doğrultusunda daha da büyüyen bir organizasyon halini aldı. Türkiye genelinde çok fazla bölgeye ulaştık. 2015 yılında 64 noktaya ulaşırken 2016 itibariyle ise tam 70 noktada aktif olarak faaliyet göstermekteyiz. Bu yıl sonuna kadar hedefimiz 82 noktaya ulaşmak ve sporcu sayımızı da 3000’e çıkarmak. Kız – erkek,  7-12 yaş aralığındaki çocuklara eğitim veriyoruz.  Ayrıca Doğu bölgelerimizde Hakkari merkez ve Çukurca, Tunceli, Şırnak, Van-Erciş ve Bitlis’te yaklaşık 216 sporcumuza eğitim vermekteyiz. 17 Haziran itibariyle kış okullarımız tamamlanacak ve yaz okullarımız başlayacak. Bu projede 91 antrenörümüz yer alıyor. Her ilde başantrenör ve yardımcı antrenör olmak üzere iki antrenöre yer veriyoruz . Yukarıda da bahsettiğim gibi hedefimiz daha fazla çocuğa ulaşmak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 12 Dev Adam Basketbol Okullarını daha da fazla büyütmek istiyoruz. 

12 Dev Adam Basketbol Okulları’nın bünyesinde yer almak isteyen çocuklar ve aileler nasıl bir yol izleyebilir?
Serdar Çelik:
Türkiye’de yüzlerce basketbol okulu var. Ama 12 DABO’nun farklı yanı Türkiye Basketbol Federasyonun okulu olması. İnsanlar bizi bundan dolayı tercih ediyor diye düşünüyoruz. 7-12 yaş arasındaki her çocuğumuz bize gelerek kayıt olabilir. Federasyonumuzun resmi web sitesinde 12 DABO bölümünde tüm bilgilere ulaşabilirler Nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ile ilgili… Bunun dışında yerel olarak yaptığımız tanıtım çalışmaları mevcut. Antrenörlerimiz sürekli okulları gezerek, taramalar yapıyor. Günümüz teknoloji çağında iletişim daha da kolaylaştığı için  sosyal medyadan da bizimle iletişim kurabilirler. 

Ailelerden organizasyon ile ilgili nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Serdar Çelik:
Ailelerden her zaman olumlu geri dönüşler alıyoruz. Turnuvalarda ve seminerlerde söylediğimiz bir şey var; Her zaman velilerimizle etkileşim içinde olmak istiyoruz. Bizimle iletişime geçin diyoruz. Maille, telefonla, yüz yüze devamlı iletişim kuruyorlar. Bundan da memnunuz. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı yapıyoruz. Velilerimiz bizim için çok önemli yer teşkil ediyor. 

Mana Tokatlı: Velilerimizle aramızda bir iletişim ağımız var. Kayıt esnasında tüm velilerin maillerini ve telefonlarını alıyoruz. Duyurularımız için sms sistemini kullanıyoruz. Portal dediğimiz bir sistemimiz var. Bütün sporcularımız bu sistemde kayıtlı… Zaman zaman biz doğrudan velilerle iletişime geçiyoruz. 

‘’Çocuklar Başka Şehirlerden Arkadaşlar Ediniyor’'
‘’Yıldızlar Şöleni’’ gibi 12 DABO’da yer alan çocukların güzel zaman geçirmesini sağlayan çok özel etkinlikleriniz var. Bunu sizden de dinleyebilir miyiz?
Serdar Çelik: Bu etkinlikler 12 DABO’nun olmazsa olmazları… Çocuklarımız yıl içinde aldıkları eğitimleri bu etkinliklerde pratiğe dökme şansı buluyorlar. Burada amaç sadece maç yaptırmak değil aynı zamanda çocukların farklı kültürleri tanımaları ve bir birey olarak hareket etmeyi öğrenmelerini sağlamak. O yaşlardaki çocuklar için çok önemli şeyler bunlar. Çocuklar kendilerine başka şehirlerden arkadaşlar ediniyor. Burada basketbolun birleştirici gücünü de gösteriyoruz. Eşi benzeri yok ve çok da güzel bir etkinlik… Türkiye Ligi Şöleni ve Finalleri, Yıldızlar Şöleni… Bunlar 12 DABO’nun yıl içinde yapmış olduğu en önemli etkinliklerin başında geliyor. Sponsorumuz Garanti Bankası buraya gelen tüm çocukların konaklama ve ulaşım masraflarının tamamını karşılıyor. Bu sene maçların dışında yetenek yarışmaları da yapmak istiyoruz. 

Mana Tokatlı: Mutlaka bir günü gittiğimiz şehri tanımaya ayırıyoruz ve çocukları geziye çıkarıyoruz. Bazen mangal etkinlikleri yapabiliyoruz. Hiç deniz görmeyen, hiç havuza girmeyen, hiç otelde kalmayan çocuklar var. Onlar için tabii ki çok özel oluyor. Şölenlerimizde kesinlikle şampiyon yok. Her çocuk şampiyon, her çocuk birinci… Evet bir rekabet var ama tüm çocuklarımız bizim şampiyonumuz ve hepsine madalya veriyoruz. Bireysellikten çok takım halinde hareket etmeyi öğreniyorlar. Biz özellikle her bölgeden erkek ve kızların aynı sayıda olmasını istiyoruz. Hatta Kız sporcu sayısının daha da artması için antrenörlerimizi teşvik ediyoruz. 

12 DABO bünyesinde yer alan antrenörlerle koordinasyonunuzu nasıl sağlıyorsunuz? 
Mana Tokatlı:
12 DABO’da yer alan bütün antrenörlerimize iletişim kurduğumuz bir mail ve sms sistemimiz mevcut. Günlük, haftalık ve aylık olarak kendileriyle sürekli iletişim halindeyiz. Onlardan aldığımız raporlar doğrultusunda çalışmalar yapmaktayız. 

Serdar Çelik: Mana’nın da bahsettiği gibi antrenörlerimizden düzenli olarak raporlar alıyoruz. Bu raporlarla haftalık ziyaretlerimize ve denetimlerimize şekil veriyoruz.  

Röportajı sonlandırırken son olarak eklemek veya söylemek istediğiniz bir şeyler var mı? 
Mana&Serdar:
Başta 12 DABO’ya büyük destek veren Başkanımız Harun Erdenay’a, her daim yanımızda olan ve varlığına bizlere güç veren Barbaros Akkaş’a ve kurulduğundan beri en büyük destekçimiz olan Garanti Bankası’na,  bu oluşumun en önemli paydaşı olan değerli antrenörlerimize  çok teşekkür ederiz. Ayrıca sporcularımız ve velilerimizin bizlerde olan yerleri çok ayrı onlara da teşekkür etmek istiyoruz. Diğer ekip arkadaşlarımız Oktay ve Sinan ile birlikte bu ekibin bir parçası olmak ve Türk basketboluna hizmet vermekten büyük mutluluk duyuyoruz.


Röportaj: İbrahim Kalkan

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)