adscode
adscode

Her şeyin çaresi eğitim (2)

Cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce ile yaptığımız görüşmenin ayrıntılarını ve vaatlerinin olabilirliğini bugün paylaşacağımızı söylemiştik.

Her şeyin çaresi eğitim (2)
Milliyet Diyalog
Gelin şimdi önce izlenimlerimizi yansıtalım, sonra da sözlerinin icraata dönüşüp, dönüşmeyeceğine göz atalım...


/* */
İnce’yi en az 15 yıldır tanıyorum.

Genç Bakış’ta kendisini defalarca konuk ettik. Eğitim konusundaki duyarlılığını öteden beri biliyoruz.

Görüşmemizde ilk sorum, kendisini nasıl frenlediği oldu.

Karadeniz dalgaları gibi hırçın İnce gitmiş, söylediği her kelimeyi tartarak konuşan, hoşgörülü ve bir o kadar da sakin mi sakin bir İnce gelmiş.

En zor sorularda ve kendisini en çok kızdıran konularda bile sinir katsayısı hiç yükselmedi.

“Sakinleştirici mi alıyorsun yoksa dişlerini mi sıkıyorsun?” sorusunu da yine gülerek karşıladı.

“O zamanlar milletvekiliydim, genel başkan adayıydım ama şimdi cumhurbaşkanlığına talibim. Bu görev, hiçbirini kaldırmaz” diyerek Demirel örneğini verdi. “İktidardaki ya da muhalefetteki Demirel ile Cumhurbaşkanı Demirel aynı mıydı? Cumhurbaşkanı adayı olduğum an, partili rozetimi, herkesin huzurunda çıkarttım ve bu hep böyle devam edecek” dedi.

Samimi miydi?

Öyle görünüyordu!..

Ama şahin tarafını ne kadar kamufle etse de bazı konularda, sözünü esirgemiyordu. Örneğin TÜİK, TRT, yargı kurumlarının başkanları ve Genelkurmay Başkanı Akar söz konusu olduğunda, sesinin tonu aniden yükseliyor, yüzündeki gülümsemenin yerini, hesap sormaya hazır birinin ifadesi alıyordu!

Merak ettiğim diğer bir konu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyarete gittiğinde niye kravat takmadığıydı?

Cevap ilginç mi ilginçti: “Garibanlıktan. Edirne mitinginden dönüyorduk, eve gitmeye vaktim yoktu, yanımızda da fazladan yedek kıyafet kalmamıştı...”

Peki, “Tayyip Bey’i tek adam diye çok eleştiriyorsunuz yarın siz de öyle olur musunuz?” diyecek oldum, bu soruya da hazırlıklıydı. Önemli olan, samimi olmasıydı ve fazlasıyla açık sözlüydü:

“Hepimiz insanız ve güç zehirlenmesi yaşayabiliriz. Yasalar, en kısa zamanda değişmeli ve beni böyle bir riskten kurtarmalı. Doğru olan, yetkilerin tek elde toplanması değil, ehil ellerde toplanmasıdır. Güçler ayrılığı demokrasilerin olmazsa olmazıdır...”

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)