adscode
adscode

​HERKESE MUTLU YILLAR

2016 yılı...Yaşam yolculuğunda 365 gün...Her sabah güneşin dağların ardından umutla huzurla doğduğu aynaya baktığımda içtenlikle ''Günaydın güzel kız!!!!!''demeyi alışkanlık haline getirdiğim koca bir…

​HERKESE MUTLU YILLAR
Konuk Yazar
Yüreğimdeki sonsuz insan sevgisiyle tüm insanlığı kucaklamaya çalıştığım koca bir yıl.Sevinçler,hüzünler,kırgınlıklar,kızgınlıklar,haksızlıklar.. Kısacası insana dair her şeyi sığdırdım yine bu koca yıla.
''Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var
Yaşadın mı yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi
Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten
Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği''
Demiş Ataol Behramoğlu.
Ben de bu yıl yaşadıklarımdan çok şey öğrendim.

SEVDİM 
Kendimi ailemi, akrabalarımı ,komşularımı kısacası tüm insanlığı.Çünkü yaradılışıma en uygun eylemmiş sevmek ,anladım.

KORUDUM.
Kişiliğimi merhamet ve sevgi dolu yüreğimi.Çünkü merhamet ve insan sevgim evrende beni diğer insanlardan ayıran özelliklerimmiş, bildim.

KOŞTUM
Hayallerimin peşinden durmadan dinlenmeden.Çünkü insan yaşam yolculuğunda hayal etmeden yaşayamazmış, fark ettim.

ANLADIM
Çevremdeki insanlar için kendimden vazgeçecek kadar fedakarlık yapmamam gerektiğini.Çünkü çok fedakarlık seni sen olmaktan alıkoyarmış, farkına vardım.

ÇALIŞTIM.
Mesleğimi layıkıyla yapmak ve fikri hür vicdani hür ATATÜRK çocukları yetiştirmek için.Çünkü,öğrencileri bir öğretmen için en büyük ve kalıcı esermiş,öğrendim.

KIRILDIM.
Yüreğimin en güzel yerine koyduğum,aşkla baktığım, gülümsemesi için elimden geleni yaptığım insanlar tarafından anlaşılamayıp haksızlığa uğrayınca.Çünkü kırılmak,insan ruhuna ait en yürek yakıcı duyguymuş,anladım.

GİTTİM.
Düşüncelerim ve duygularım içimde bir volkan gibi patlamaya hazırken susmak ile konuşmak arasında kalınca.Çünkü gitmek,susmak ile konuşmak arasında kalan beyinler için olağan bir durummuş, öğrendim.

HAYATIMDA YER AÇTIM.
Merhametli vicdanlı iyi yürekli sevgi dolu insanlara .Çünkü insan aynaya baktığında kendi gibi insanları çevresinde görmek istermiş, bilincine vardım.

GÜVENDİM.
Dostlarıma arkadaşlarıma.Çünkü güven duygusu insanın dimdik ayakta durmasını sağlarmış,öğrendim.

GÜLDÜM.
Şu koca dünyada zerre kadar yer kaplamadığım halde var olmak için.Çünkü gülmek,var olmamın nefes aldığını hissetmenin en etkili yoluymuş,anladım.

AĞLADIM.
Kafamın içindeki cam kırıkları yüzünden düşüncelerim acırken.Çünkü ağlamak,rahatlamanın kendini iyi hissetmenin en doğru yoluymuş,bildim.

DİRENDİM.
Hayata insanlara zorluklara haksızlıklara.Çünkü insan için  hayat direnmekten her yaşadığın an için  Allah'a şükretmekten ibaretmiş, karar verdim.

BİLDİM.
Her doğan günde Allah'ın şefaatinin üzerimde olduğunu.Çünkü Allah her zaman koruyan ve kollayanmış, anladım.

UMUT ETTİM.
Her  doğan günün güzelliklere gebe olacağını.Çünkü pencereden içeri dolan güneşe gülümseyerek bakmak, güzellikleri çağırmanın işaretiymiş,ayırdına vardım.

DUA ETTİM.
Yüce Allah'ımın beni sevdiklerimle sınadığını fark edince.Çünkü dua etmek,insan ruhuna iyi gelen en güzel ibadetmiş,fark ettim.

YAZDIM.
Düşüncelerimi ,duygularımı, yüreğimin en derinine sakladıklarımı, anlatmaktan korktuklarımı...Çünkü yazmak,rahatlamanın en doğru ve en kolay yoluymuş,sonucuna vardım.

Şimdi yeni bir yıl ...2017...Önümde bomboş bembeyaz bir sayfa elimde tükenmez bir kalem.Artık hayatımın ipleri benim elimde.
O sayfayı ben dolduracağım HAYAT!!!
SANA SÖZ VERİYORUMMMM!!!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)