adscode
adscode

HİTİT ÜNİVERSİTESİ

...

HİTİT ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

HİTİT ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Reha Metin Alkan
Kuruluş tarihi: 2006
Bulunduğu il: Çorum
Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Tıp, Turizm ve Veteriner olmak üzere 11 fakültesi, 3 enstitüsü, 1 yüksekokulu, 7 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 18.564 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 759 akademik personeli var.
Burs olanakları: Yemek bursu ve kısmi zamanlı çalışma olanakları mevcut. İkinci öğretim öğrencilerine yemek hizmeti veriliyor.
Yurt olanakları: İlde KYK’ya ait 2500 kişilik erkek, 3500 kişilik kız öğrenci yurdu bulunmakta. Ayrıca çok sayıda özel öğrenci yurdu ve uygun fiyata kiralık evler mevcut.
Öğrenci kulübü sayısı: 93 öğrenci kulübü var.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 30 Erasmus+, 47 Mevlana, 55 ikili işbirliği anlaşması var.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
* Hitit Üniversitesi olarak öğrencilerimize kentimizde ve üniversitemizde zorluk çekmemeleri için barınma, ulaşım ve öğrenci hizmetleri gibi birçok konuda her türlü olanağı ve kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Kayıt zamanlarında ulaşımdan kayıt işlemlerine kadar her türlü olanağı ve kolaylığı sağlıyoruz. Terminalden ücretsiz servis hizmeti ile “engelli öğrencilere ulaşım ve kayıt önceliği” sunuyoruz.

* Kimya, Gıda ve Makina mühendislikleri bölümlerimize ilk on tercihinde yerleşen öğrencilerimize Kısmi Zamanlı Çalışma ve talepleri halinde Yemek Bursu veriyoruz.

* Öğrencilere birimler arası hafta içi 9.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz ulaşım olanağı sunuyoruz.

* 7/24 kütüphaneye erişim olanağı sunuyoruz.

* Araştırma projeleri yapan öğrencileri teşvik ediyoruz.

* Öğrenci odaklı bir üniversiteyiz. Öğrencilerle bire bir, yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Hiçbir öğrencimizi geri çevirmiyoruz.

* Öğrenci kulüplerindeki öğrencilerimiz etkinlikler çerçevesinde yurt içinde olduğu gibi, yurt dışında da bulunma imkânı elde edebilmektedir.

* İnternet olanaklarımız çok geniştir. Üniversitemiz 2012’den itibaren Eduroam’a (Eğitim Gezintisi) üye.

* Akredite programlarımız mevcut. Öğrencilerimizin Çift Anadal ve Yandal yapma; çift diploma elde etme imkânları bulunmakta.

* Engelsiz Üniversite Birimi, engelli öğrencilerimizin engellerini ortadan kaldırmaya yönelik çözümler üretmeye çalışmaktadır.

* Lisans sonrası öğrencilerimiz lisansüstü eğitimlerine devam etmek isterlerse, onlara bu imkânı sunuyoruz.
* Öğrencilerimiz ilimizdeki kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda staj imkânı elde edebilmekteler.
* Çeşitli sosyal, sportif ve bilimsel etkinliklerimiz ve proje çalışmalarımız ile öğrencilerimizin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için onlara sayısız fırsatlar sunuyoruz.
İletişim bilgisi: www.hitit.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)