adscode
adscode

Hızlı Okuma Başarının Anahtarı

İş hayatında ve okulda başarının anahtarı: ‘Hızlı okuma ve anlama’

Hızlı Okuma Başarının Anahtarı
Üniversite

Farklı alanlardaki ihtiyaçlara yanıt veren ve bilimsel çözümler sunan Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (ÜSEM) hızlı okuma eğitimi uzmanı Ahmet Akay Azak tarafından Hızlı Okuma Eğitimleri başlıyor.

Bir dönem öğretmenlerimizin önerdiği ‘Yavaş oku, anlayarak oku’ kavramı artık çok gerilerde kaldı. Zamanla yarışın öne çıktığı günümüzde ‘hızlı okuma ve anlama’ kavramı, iş ve eğitim hayatında çok önemli bir yer tutuyor. Okuma ve anlama hızınızı en az 2-3 katına çıkarmak, gündelik hayatta işinize yarayacağı gibi sınavlarda da 25-35 dakika zaman kazandırabiliyor.

Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (ÜSEM) hızlı okuma eğitimi uzmanı Ahmet Akay Azak tarafından başlayacak “Hızlı Okuma Eğitimleri” iş ve eğitim hayatında hızlı olmak isteyenlere çözüm sunuyor. Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (ÜSEM) “Hızlı Okuma Eğitimleri” 12 saatlik eğitim programını kapsıyor.

8-12 kişiden oluşan gruplarla gerçekleşen program sonunda her katılımcıya Hızlı Okuma Kitabı ve Katılımcı Sertifikası veriliyor.

Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (ÜSEM) “Hızlı Okuma Eğitimleri; “Hızlı Okuma Teorisi, Hızlı okuma egzersizleri, Okuma sistemi ve aşamaları, Etkili okuma teknikleri” başlıkları ile dört bölümden oluşuyor.

1.Bölüm: Hızlı Okuma Eğitimleri
Bu ilk bölümde öncelikle okuma ve anlama seviye tespiti yapılıyor. Normal okuma ve hızlı okuma nedir bilgilendirmesi ile birlikte ‘Hızlı Okuma Bilgisayar Egzersizlerine Giriş’ konusu işleniyor.

2.Bölüm: Hızlı okuma egzersizleri
Bu bölümde bilgisayar ağırlıklı çalışmalar ile blok okuma ve algı hızını geliştirme çalışmaları yapılıyor.

3.Bölüm: Okuma sistemi ve aşamaları
Yavaş yavaş okuduğunu anlamaya geçilen bu bölümde, metinlerin kilit noktalarına odaklanma, genel fikri anlama çalışmaları yapılıyor.

4.Bölüm: Etkili okuma teknikleri
Son bölümde egzersizlerle edinilen tekniklerin günlük okumaları için uygulamaları yapılıyor.

Sınav ve ders başarısı artıyor
Okuma alışkanlığını erken yaşta kazandırmanın, çocuğun hem sınav hem de ders başarısını artırdığını ifade eden Hızlı Okuma Eğitimi Uzmanı Ahmet Akay Azak bu eğitimlerin sonunda öğrenme sürecinin sağlam temellere oturduğunu belirtiyor. Ahmet Akay Azak eğitime ilişkin yaptığı açıklamada ; “Bilgisayar Destekli Hızlı Okuma Eğitimleri toplam 12 saatte tamamlanıyor. Eğitimin ardından iki ay sonra takip çalışmalarıyla gelişim gözleniyor. Eğitim öncesi ve sonrasında yapılan değerlendirmeler ile gelişimi takip ediyor ve ölçüyoruz. Bugüne kadar yaptığımız tespitlerde katılımcıların yüzde 92’sinin okuma hızlarını en az iki kat ve üzeri artırdıklarını gördük” dedi.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)