adscode
adscode

Hukuk yoksa da hukukçularımız var

Ankara yine birbirine girdi.Bu kez, hukuk üzerinden.

Hukuk yoksa da hukukçularımız var
Milliyet Diyalog

Oysa tartışma konusu olmaması gereken en önemli konulardan birisi de o.
Genç Bakış için üniversitelere gittiğimizde, üniversiteler ve kentlere yönelik yaptığımız memnuniyet anketlerinin yanı sıra birkaç soru daha soruyoruz.
Örneğin “Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğuna inanıyor musunuz?” diye.
Ülkemizin neresine giderseniz gidin bu soruya evet diyecek bir üniversite gençliği bulmak mümkün değil. Hatta pek çoğunda el bile kalkmıyor...
Bu, bir günde bu hale gelmedi. Bugün sadece dibe vurdu o kadar!..
Hukukun üstünlüğü konusunda bugüne kadar onlarca program yaptık.
Demokrasilerde elbette sandık çok önemli. Ama hukuk daha az önemli diyen çıkmadı.
Evrensel hukuk kuralları, ülkeden ülkeye, iktidardan iktidara değişmez. Değişmemeli de.
Yargı sandığa, sandık da yargıya saygı göstermeli denildi. Hızlı ve adil yargı herkesin özlemi oldu...
Ve görünen o ki bizdeki bu kayıkçı kavgası hiç sona ermeyecek...

Tolga’nın başarısı
Tolga Özek, Bilkent Hukuk’tan mezun oldu. Sonra da mastır için ABD’nin en iyi üniversitelerinden birisi olan Duke Üniversitesi’ne gitti.
Ülkemizin en iyi ceza hukukçularından birisi olan rahmetli Çetin Özek’in akrabası ve bayrağı ondan aldı, çok daha yükseklere tırmandırma azmiyle çalıştı, hala da çok çalışıyor.
Ve en büyük mutluluk anını o bizlerle, biz de sizlerle paylaşmak istiyoruz:
“Sizinle sevindirici bir haber paylaşmak istiyorum. Bugün, Duke Üniversitesi LL.M. 2014 sınıfı adına yüksek lisans mezuniyet konuşmacısı olarak seçildiğim haberini aldım.
38 ülkeden 80 avukat öğrencinin yaptığı oylama ile bu onura layık görüldüm.
Stadyumda yapılacak olan mezuniyet töreninde tüm mezun öğrencilere ve seçkin konuklara hitap edeceğim.
Duke Üniversitesi dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yer almakta olup, aynı zamanda Amerika’daki en iyi 10 hukuk okulu arasında yer almaktadır. Harvard ve Yale dışında bir mezununun Amerikan Başkanı olduğu tek okuldur. Ben de Amerika’daki en iyi 10 hukuk okulu arasında mezuniyet konuşması yapacak ilk Türk ve de ilk İstanbul Barosu mensubu avukat olmak onuruna erişeceğim.
Bana hukuk eğitimi veren ve hukuku içselleştirmemi sağlayan basta Bilkent Hukuk Fakültesi Sayın Dekanımız Prof. Gürzumar ve değerli hocam Prof. Erdal Onar ile Bilkent Hukuk Fakültesi’nin değerli hocalarının, İstanbul Barosu Sayın Başkan Yardımcısı Mehmet Durakoğlu’nun ve de sevgili annemin emeği bu onurun bir parçasıdır ve onlara olan minnetimi bir kez daha burada belirtmek istiyorum.
Bir okurunuz ve de Türkiye’deki hukuk sisteminin gelişmesine yardımcı olmak adına var gücüyle çalışmış, arabuluculuk, stajyer avukatlık kurumunun yeniden düzenlenmesi gibi konularda çalışmaları olan, Birleşmiş Milletler’de stajyer olarak Türkiye’yi temsilen bulunma onuruna 23 yaşta erişmiş bir avukat olarak sizinle bu haberi paylaşmak istedim. Duke Journal’da bugün bana yer verildi ve Bilkent haftalık gazetesinde de bir kutlama mesajı yayınlanacak. Aşağıda ilgili bağlantıyı bilgilerinize sunmaktayım.
http://dukelawdaily.wordpress.com/2014/04/11/congratulations-to-the-class-speakers-2/
En Derin Saygılarımla..”

Yazının devamı için tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)