adscode
adscode

Hulu’dan sanal gerçeklik uygulaması geliyor!

Sanal gerçeklik gözlükleri giderek yaygınlaşıyor.

Hulu’dan sanal gerçeklik uygulaması geliyor!
Bilim Teknoloji
Google Cardboard, Samsung Gear VR, Oculus Rift derken artık en önemli ihtiyaç bu gözlüklere içerik sağlamaya dönüştü. Hulu ise buna yanıt verdi ve resmi sanal gerçeklik uygulamalarının önümüzdeki ay çıkacağını duyurdu.

VR yani sanal gerçeklik teknolojisi, teknoloji tarihinin en önemli tabularından biri. İlk örnekleri 1980’lere dayanan bu teknolojide artık belirli bazı standartlar oluşmaya başladı. İlk örneklerini Oculus Rift, Google Cardboard ve Samsung Gear VR ile gördük. Şimdi ise işler biraz daha ciddileşiyor.

Öncelikle bilmeyenler için Hulu’dan kısaca bahsedelim. Hulu, Türkiye’de hizmet vermeyen bir video içerik sağlayıcısı. 2007 yılında kurulan servis, kullanıcılara “seç-izle” konseptinde içerikler sunuyor. ABD ve Japonya’da faaliyet gösteren servisin en büyük rakipleri Netflix ve YouTube. Popüler dizilerin bir çoğunu Hulu üzerinden izlemek mümkün.

CNET’te yayınlanan habere göre Hulu, sanal gerçeklik gözlükleri için uygulamasını çıkartmaya hazırlanıyor. Yani artık Hulu’da, VR teknolojisini destekleyen içerikler görmeye başlayacağız. Samsung’un önümüzdeki haftalarda duyuracağı 99 Dolarlık yeni sanal gerçeklik gözlüğü ile uyumlu olarak çıkacak olan Hulu VR App, merak uyandırıyor.

Hulu’nın VR uygulaması ile ilgili CNET’te yer alan habere göre Hulu, bundan sonra VR yani sanal gerçeklik konusundaki içeriklere önem verecek. Yani artık Hulu’da VR ögeleri içeren kısa filmler görmek mümkün olacak. Tabii ki popüler dizilerde bunun uygulanması için henüz daha vakit var. Ancak bu konudaki standartların belirlenmesi için ilk adımın erkenden atılması gerekiyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)