adscode
adscode

İAÜ Siyaset Akademisi'nde Galatasaray 2.Başkanı Adnan Öztürk'ten Müthiş İddia!

İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Akademisi tarafından Düzenlene Panelde Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Öztürk, Türkiye’de Faaliyet Gösteren Spor Kulüpler ile İlgili Çarpıcı İddialarda Bulundu.

İAÜ Siyaset Akademisi'nde Galatasaray 2.Başkanı Adnan Öztürk'ten Müthiş İddia!
Üniversite

İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Akademisi tarafından düzenlenen ''Sporda şike davaları nereye gidiyor.'' konulu panele katılan Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Öztürk, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de faaliyet gösteren spor kulüplerinin borç batağında olduğunu, İstanbul'un 3 büyük kulübünün yaklaşık 1 milyar dolar borcu olduğu iddiasında bulunan Adnan Öztürk, Anadolu kulüplerinin ise yaklaşık 500 milyon borcu olduğunu belirtti.

Siyaset Akademisi’nde bu hafta “Türkiye’de Ergenekon, Deniz Feneri ve Sporda Şike Davaları Nereye Gidiyor” konulu panelin konuşmacısı olarak yer alan Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Adnan Öztürk, "Yakında bütün dünyaya paralel olarak yeni bir bahis skandalı ortaya çıkacak. Bunun Türkiye ayağı da var." dedi.

Türk futbolu, ekonomik olarak iflas etmiştir…

Futbolun tüm dünyada geldiği ekonomik durumunun, bu spora amatör zihniyetle bakma şansı bırakmadığının altını çizen ve Türkiye'deki ekonomik büyüklüğünü aktaran Öztürk, oldukça karamsar bir tablo çizdi.
Türkiye'den futbol ekonomisinin yan gelirlerle beraber yıllık 1,5 milyar avro büyüklüğe ulaştığını dile getiren Adnan Öztürk, şunları söyledi: ''Galatasaray'ın borç hesabında 330 milyon dolar yazıyor. Bütün sene hiç harcamazsanız, 3 senede borçlarını ödeyebilecek büyüklükte. Gayrimenkullerimizi ve marka değerimizi buna dahil etmiyorum. Üç büyük kulübün toplam 1 milyar dolara yakın borcu var. Diğer Süper Lig kulüplerini de eklersek bu rakam 1,5 milyar dolara çıkar. Bunun ekonomik tarifi iflastır. Türk futbolu ekonomik anlamda iflas etmiştir. Yeni bir sistem ortaya konulmazsa, bunun devam ettirilmesi mümkün değildir. Üzerine şike, teşvik gibi yüz kızartıcı suçlar da eklenince, Türk halkının futbola bakışında çok ciddi bir imaj kaybı var. Türk futbolu çok derin bir krizde. Gelinen noktada durum, A takımı küme düşsün, B takımının puanı silinsin değil. Bu krizin yönetilmesi lazım. Asıl kriz, şike krizi değil. Sistemin tıkanmış olması krizidir. Bizim baktığımız resimde sadece şike sorunu yok, Türk futbolunun bitmişliği sorunu var.''

 

Öztürk, "Bütün kulüpler borç içinde. Bizim 330 milyon dolar borcumuz var. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da öyle. Toplam 1 milyar dolar borcumuz var. Anadolu kulüplerinin de toplam 500 milyon dolar borcu var. Bunların üstüne şike, teşvik olayları da girince Türk futbolu iflas etmiştir, şike cinayettir" dedi. Türk medyasının fazla ilgi göstermediğini belirten Adnan Öztürk  “UEFA yeşil ışık yakmadı. Hapis cezalarının aşırılığına biz de karşıydık ve yardımcı olduk. Kulüpler Birliği haftada iki kere toplanıyor. Hep aynı söylem ve hep aynı tartışmalar yaşanıyor” dedi.

 

Şike soruşturması sürecinde TFF'nin çok eleştirildiğini belirten Öztürk, ''Şike soruşturmasıyla ilgili kırmadan, dökmeden bu işten nasıl nasıl çıkarız diye çalışılıyor ama tüm çabalar duvara tosluyor. Bugün öğleden sonra TFF kulüpleri yine toplantıya çağırdı ve dün UEFA yetkilileri ile yapılan görüşme hakkında bilgi verecekler. Bana göre duvara vurmaya da devam edecekler'' dedi.

*****

 

Fenerbahçe Yalnız Değil…

 

Adnan Öztürk, şike soruşturması, Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklama ve görüşmelerine de vurgu yaptığı açıklamada, ''Fenerbahçe bu işte yalnız değil. 7 kulüp daha var. Kulüpler Birliği toplantısında Fenerbahçe yöneticisi, bizim tavrımızı fırsatçı ve düşmanca bulduğunu söyledi. Ben de Cemal Nalga olayında internet sitesinde yazdıklarını hatırlattım, özür diledi." diyerek, "Cemal Nalga olayında seçime gittiğimiz dönemdi. Galatasaray'ın o dönemki başkanı Adnan Polat ile konuştum, 'Galatasaray'ı başka kurumların ceza vermesine gerek bırakma.' dedim. Polat Başkan, kimseye gerek kalmadan camia adına sorumluları cezalandırdı."

Adnan Öztürk, Galatasaray Spor Kulübü içinde yaşananlar, kamuoyuna sızan transfer ve yetki tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine ise, ''Galatasaray'da teknik direktör olarak Fatih Hoca'nın bir görevi var. Benim de var. Kamuoyu görüyor, Fatih Terim görevini başarıyla yapıyor. Benim görevimi nasıl yaptığımı başkan değerlendirir. Görevini başarıyla yapan insanlarla Galatasaray'ın sorunu olmaz." diye cevap verdi.

Şike soruşturması ve UEFA'nın Türkiye'ye karşı tutumunu da değerlendirdiği konuşmasındı, "UEFA şike olayı nedeniyle Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ediyor. Türk futbolu Avrupa'dan men edilirse, Türkiye'de futbol diye bir şey kalmaz.'' diye konuştu. Galatasaray'ın, Avrupa'nın 10 kulübü içinde olması gerektiğini de belirten Adnan Öztürk, futbol - siyaset ilişkisiyle ilgili olarak ise, "Kesinlikle futbolun siyaset ile ayrı olması gerekiyor." yorumunu yaptı.

Öztürk, teşvik ve şike tartışmaları ve ismi geçen kulüplerle ilgili de önemli açıklamalar yaparken, "Bütün kulüplerle aynı gemide değiliz. Aynı kurallara saygı göstermeyen, başka manevra yapan kulüplerle aynı gemide olamayız. Galatasaray bu konuda tek değil." diye konuştu ve kendisiyle ilgili yapılan 'şahin' benzetmesi hakkında da şunları söyledi.“Şahin' tanımlamasını kabul ediyorum. Ortada haksızlık yapan, ahlak, etik dışı işler yapan varsa tabii Şahin olurum. Herkesin kurallara uyduğu ortamda güvercin olmasını da bilirim. Eğer haksızlığı savunanlar artarsa benim de şahinliğimin dozu artar. Bizim federasyona gönderdiğimiz ihtarnameyi keşke başka kulüpler de gönderseydi." Dedi.

Köstebek İçerde…

 

Şike soruşturması ve kulüplerin ekonomik durumu hakkında görüşlerini dile getiren Öztürk, kulüp yönetimin bölündüğü iddiasına "Bu haberler yönetim kurulunun içinden servis ediliyor" şeklinde cevap verdi.

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)