adscode
adscode

İAÜ'den Tartışılan Not Sistemi Üzerine Önemli Açıklama

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİCİLERİNDEN GENÇLERE VE ONLARI YANLIŞ YÖNLENDİRENLERE ÖNEMLİ AÇIKLAMA…

İAÜ'den Tartışılan Not Sistemi Üzerine Önemli Açıklama
Üniversite

 

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından “Not Hesaplama Yöntemleri”nde yapılan değişikliklerin çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde olumsuz şekilde yer alması, üniversite akademik personeli tarafından üzücü bir durum olarak karşılandı.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli yaptığı açıklamada “Son iki gündür İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılan taramalarda, Üniversitemiz ile hiçbir ilgisi olmayan, öğrencilerimizi kasıtlı olarak sosyal medyada olumsuz ve yanlış yönlendiren kişiler tespit edilmiştir. İnternet ortamında üniversitemiz ve not sistemi hakkında bilgi kirliliğinden kaynaklanan tamamen yanlış, gerçek dışı ifadeler yer almaktadır. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde çalışan öğretim üyeleri ve yönetim kadrolarının tek amacı, öğrencilerinin mesleğini iyi bilen,  bilgili, yetenekli, başarılı birer mühendis, avukat, öğretmen, psikolog, işletmeci ve iletişimciler olarak yetişmesidir. Öğrencilerimizin iyi bir kariyere ulaşmalarını sağlamak için Üniversitemiz, ücretsiz gerçekleştirilen DGS ve İkinci Yabancı Dil eğitimlerinin yanı sıra, diğer tüm üniversitelerde ücretli yapılan Yaz Okulu eğitimini, bu yıl ücretsiz yapacaktır. İstanbul Aydın Üniversitesi olarak 16000’e yakın öğrencimize bu yıl 38.000.000 Tl’lik burs verdik, önümüzdeki eğitim öğretim yılında da vereceğimiz burslarla desteğimizi sürmeye devam edeceğiz. ” dedi.

 

“Üniversite Senatosu tarafından not hesaplama yöntemlerinde yapılan bu değişiklik aylarca üzerinde çalışılmış, denenmiş ve objektifliğinden emin olunduktan sonra hayata geçirilmiştir. Bu uygulama çalışan öğrenciyi ödüllendirmekte daha objektif bir ölçme işlemi yerine getirmektedir. Bugün dünya çapında ve ülkemizde önde gelen birçok üniversitede Bağıl Değerlendirme Sistemi uygulanmaktadır. İstanbul Aydın Üniversitesi bağıl değerlendirme sistemini uygulayan ne ilk ne de son üniversitedir. Çağdaş düzeyde eğitim veren birçok üniversite bu sistemi uygulamaktadır.” diyerek sözlerine devam eden İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli, uygulanan Not Değerlendirme Sistemi ile ilgili detayların ilgili kişilerden ve doğru şekilde öğrenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi, 24.02.2005 tarihli Resmi Gazetede yer alan, YÖK tarafından onaylanan ve Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde geçen “4’lük sistemdeki rakam notlarının harf karşılığı”

söz konusu tarihten bu yana her hangi bir değişiklik olmaksızın aşağıdaki şekilde uygulamış ve uygulanmaya devam etmektedir.

 

 

 

Vize, final sınavları ortalaması

Harf notu karşılığı

90-100

AA

85-89

BA

80-84

BB

75-79

CB

70-74

CC

60-69

DC

50-59

DD

40-49

FD

0-39

FF

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)