adscode
adscode

'İcraat bekleyenler 15 Ekim'e kadar sabretsin'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının açılışını, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın eşinin adını taşıyan Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu'nda gerçekleştirdi.

'İcraat bekleyenler 15 Ekim'e kadar sabretsin'
Eğitim
Güncelleme : 18-Sep-18 14:22

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: '15 Ekim'e kadar sabredin'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "İki ay bir haftadır birçok kişi icraat bekliyor, 'Bir şey yapması lazım artık Ziya Hoca'nın' diyorlar. Sahayı görmem lazım ve bütün sistemi kabaca bir analiz etmemiz lazım arkadaşlarla. Bunu yapmadan, akşam düşündüm, sabah şunu yapayım meselesi değil bu. Onun için 15 Ekim'e kadar biraz sabretsin insanlar" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının açılışını, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın eşinin adını taşıyan Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu'nda gerçekleştirdi. Binali Yıldırım ve eşi ile birlikte katıldığı törende konuşan Bakan Selçuk, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve ülkece büyük bir dönüşüm hareketi içindeyiz. Biz bu değişim içinde kendimizi lokomotif olarak görüyoruz. Çünkü insanların değişimi insanla olur, insanın değişimi de eğitim ile olur" dedi.

 

'Mutlu çocuklar mutlu öğretmenlerle ortaya çıkar'

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı açılış töreninde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bir konuşma yaptı. Selçuk konuşmasında şunları söyledi: "Yeni bir eğitim öğretim yılının başındayız. Sevgide umutta ve emekte iyi bir dönem olsun istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve ülkece büyük bir dönüşüm hareketi içindeyiz. Biz bu değişim içinde kendimizi lokomotif olarak görüyoruz. Çünkü insanların değişimi insanla olur, insanın değişimi de eğitim ile olur. 'Çocuklarımız okulda bilgisayar ile eğitim görüyor' cümlesinin ötesine gitmek zorundayız. 'Bu bilgisayarı yapanlar, üretenler geliştirenler bizim çocuklarımızdır' cümlesini kurmak bizim vazifemiz. Sevgili öğretmenler bu umudun mimarı her dönem olduğu gibi sizler olacaksınız. Çünkü çocuğunun gelişimi doğrudan öğretmenin ilgisi ve sevgisi ile ortaya çıkıyor. Çünkü mutlu okullar mutlu çocuklar, mutlu öğretmenlerle ortaya çıkıyor."

'İcraat bekleyenler 15 Ekim'e kadar sabretsin'

Törenin ardından soruları da yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "İki ay bir haftadır birçok kişi icraat bekliyor, 'Bir şey yapması lazım artık Ziya Hoca'nın' diyorlar. Sosyal medyada özellikle bunu fark ediyorum. Ben bir bilim insanıyım ve veriyi görmeden bir planlana yapmam. Yani sahayı görmem lazım ve bütün sistemi kabaca bir analiz etmemiz lazım arkadaşlarla. Bunu yapmadan, akşam düşündüm, sabah şunu yapayım meselesi değil bu. Onun için 15 Ekim'e kadar biraz sabretsin insanlar. Neyi planladığımızı ne yapmak istediğimizi çok daha net olarak ifade etme fırsatımız olacak. Ben bilerek hemen acil icraatlara geçmemeyi tercih ediyorum" dedi.

Öğretmen eğitimi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: öğretmen eğitimine ilişkin de, "Birincisi; yeni mezun olacak öğretmen adaylarının eğitiminin yeniden düzenlenmesi ve biraz eski öğretmen okulu tarzı bir öğretmen eğitimine doğru yönelmek söz konusu. İkincisi; mevcut öğretmenlerimize bir hizmet sağlamak, bir katkı sağlamak" diye konuştu.

 

DHA

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)