adscode
adscode

İDAM KARARINA SESSİZ KALAMAYIZ

Mısır’da 529 İhvan’ı Müslimin taraftarına idam cezası verilmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan DESK ve Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Mısır’da hukuk 529 kez katledilecektir, dedi.

İDAM KARARINA SESSİZ KALAMAYIZ
Dünyadan Haberler
Şenocak, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Mısır’da darbe karşıtı İhvan’ı Müslimin taraftarlarına idam cezası verilmesini şiddetle kınıyoruz. Halkına şiddet uygulayan ve halkını Boğazlıyan Mısır yönetimi, şiddete ve zulme karşı çıkan Müslümanlara, ‘şiddete teşvik’ suçundan idam cezası vermiştir. 529 kardeşimiz sırf zorbalığa karşı çıktığı için idam cezası almıştır. Vicdanen bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Mısır’da hukuk, Sisi’nin iki dudağının arasından çıkan söze kalmıştır. Mısır adli makamlarının hukuku çiğnediği ortadadır. Adalet darağacına çekilmiştir. Verilen idam cezası kararlarını DESK ve Din Bir Sen olarak Kınıyorum.”

İnşallah sağduyu hakim olur. Mısır adli makamları kararlarını bir kez daha gözden geçirirler ve dünya Müslümanlarını sevindirecek bir karara imza atarlar, diye umut ediyorum. Böyle de olması gerekiyor. Aksi halde sonuçlarına Mısır yönetimi katlanmak zorunda kalacaktır.”
Kamuoyunun da bildiği gibi 3 Temmuz’da gerçekleşen darbenin ardından haksız ve hukuksuz uygulamalar yapılmış, Mısır’ın seçimle işbaşına gelen meşru yönetimi zindana atılmış, Müslüman idareciler hak mahrumiyetiyle mağdur edilmişlerdir. Darbeyi kabul etmeyen Mısır halkı meşru yönetime sahip çıkmış ve darbecilere karşı gelerek mücadeleye başlamışlardır, diyen Şenocak şunları söyledi: “Mısır’ın bugünkü gayrimeşru yönetimi halkın sesine kulak vermelidir. Sisi, halkını boğazlamaktan vazgeçsin. Bu idam kararlarını geri alsın. Bunu, hukuk ve adalet adına yaptığını söyleyenler büyük yanılgıya düşüyor. Bir gün bu hukuk onların başını yiyecek. Adil olsunlar. Müslümanları idamlarla, kan dökerek durduracağını sanan emperyalizmin uşağı Sisi büyük bir yanılgı içindedir.

DESK ve Din Bir-Sen olarak, Mısır halkına yapılan bu zulmü asla kabul etmiyoruz. Hak, hukuk ve adalet isteyen Müslümanların meşru taleplerini destekliyoruz. 529 kardeşimizin idam kararını şiddetle kınıyoruz. Mısır yönetimi, demokrasiye aykırı her türlü oluşumlarına ve hukuksuz kararlarına son vermelidir. Halkına meydan okumaktan artık vazgeçsin.”


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)