adscode
adscode

​İELEV Eğitim Kurumları

​İELEV Eğitim Kurumları hakkında bilgiler;

​İELEV Eğitim Kurumları
Özel Okullar

Kurucusu: İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı
Kuruluş yılı: 1996
Kampüs sayısı: İELEV Özel Anaokulu / İlkokulu / Ortaokulu - Cağaloğlu; İELEV Özel Anaokulu - Çamlıca; İELEV Özel 125.Yıl Anaokulu - Çekmeköy; İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu / Ortaokulu - Çekmeköy; İELEV Özel Lisesi - Çekmeköy olmak üzere İstanbul’da 3 farklı yerleşkede okulları bulunuyor.
Öğrenci sayısı: 1100 
Eğitim dili: Anaokullarından başlayarak Almanca eğitim veriliyor. İlkokul 2. sınıftan başlayarak Almancaya ek İngilizce ikinci dil olarak öğrencilerin hayatına giriyor.
Yabancı dil olanakları: Anaokullarında Türk ve Alman öğretmenler, tüm gün ve eş zamanlı olarak aynı sınıfta yer alıyorlar. İlkokulda 1. sınıflarda Türkçe ve Almanca dersleri paralel programlar içinde sürdürülüyor. Öğrencilere, “yaşayarak“ ve “yaşamla ilişkilendirerek” dili edinme fırsatları sunuluyor. İngilizce öğrenimi, ISTA gibi yurtdışı etkinliklerle zenginleştirerek sürdürülüyor. Her iki dildeki  seviye Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı sınavlarıyla ölçülüyor. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında açılacak İELEV Özel Lisesi’nde Gemischtsprachiges International Baccalaureate (GIB) Diploma Programı uygulanacak. Almanca ve İngilizce hazırlık sınıflarıyla eğitime başlayacak İELEV Özel Lisesi’nde Hazırlık Sınıfı zorunlu olacak. İELEV Özel Lisesi öğrencileri, Seçmeli Yabancı Dil Programı’nda ise Rusça, Çince ve İspanyolca dillerinden seçim yapabilecekler.
Burs olanakları: Tam Eğitim Bursu, MEB Ücretsiz veya Burslu Okutulacak Başarılı Öğrenci Bursu, Vakıf İhtiyaç Bursu, Vakıf Başarı Bursu bulunuyor.
Yurtdışı ve yurtiçi üniversite başarı oranları: İELEV Özel Lisesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayacak.
Neden sizi seçsinler? Okullarımızda 3 yaştan başlayan ve kesintisiz olmasına inandığımız eğitim anlayışımızın odak noktasında; çift kültürlü, Sarı Siyah geleneğinde ve çizgisinde, evrensel değerlere sahip öncü insanlar yetiştirme vizyonumuz yer alır.
İELEV Eğitim Kurumları olarak, anaokulları, ilkokulları, ortaokullarından sonra 2014-2015 eğitim-öğretim yılında İELEV Özel Lisesini açarak “Eğitim Çemberi”mizi tamamlıyoruz. Anaokullarından başlayan eğitim ve dil edinimi anlayışımız aslında öğrencilerimizi İELEV Özel Lisesi’nde yürüteceğimiz programa hazırlıyor. İELEV Özel Lisesi’nde eğitimde öncü olma kararlılığıyla, bütünlük ve devamlılık anlayışı içinde German IB olarak da bilinen, Gemischtsprachiges International Baccalaureate (GIB) Diploma Programı’nı uygulayacağız.
GIB Diploma Programı, Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı'nın tüm modüllerini içerdiği gibi, Abitur ile aynı fırsatları sunuyor. Bu diplomaya sahip olan öğrenciler, ileri düzeyde Almanca ve İngilizce eğitim alacaklar. Branş dersleri, GIB Diploma Programı’nın gerektirdiği yabancı dil ile verilecek. Almanya’daki bir üniversiteyi ücretsiz ya da çok az bir ücretle okuma olanağı elde edecekler. ABD'de bulunan bazı üniversitelerde ayrıcalıklara sahip olacaklar. Programımız, Türkiye'deki bazı vakıf üniversitelerinde de öğrencilerimize değişik oranlarda burs kazanma olanağı sunacak. Öğrencilerimiz, arzu ederlerse, Türk-Alman Üniversitesi'nin Almanca eğitim yapan okullardan mezun olanlara verdiği kotadan, üniversite sınavlarından aldıkları puanlar oranında yararlanabilecekler.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)