adscode
adscode

İhracatta sıçramanın yolu Ar-Ge’den geçiyor

Selçuk Üniversitesi, Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Konya Teknokent, Selçuk Üniversitesi TTO, Sistem Global Danışmanlık ve Novi Cor tarafından ‘Yeni Ar-Ge Kanunu Gelişmeler ve Yenilikler’ konulu…

İhracatta sıçramanın yolu Ar-Ge’den geçiyor
Üniversite
Selçuk Üniversitesi, Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Konya Teknokent, Selçuk Üniversitesi TTO, Sistem Global Danışmanlık ve Novi Cor tarafından ‘Yeni Ar-Ge Kanunu Gelişmeler ve Yenilikler’ konulu seminer düzenlendi. Seminerde yeni kanunda Ar-Ge faaliyetleri ve tanımları, Ar-Ge merkezleri konusundaki yeni düzenlemeler, teknoloji geliştirme merkezleri konusundaki iyileştirme ve gelişmeler, tasarım destekleri, Ar-Ge ve üretim hibeleri gibi konular tartışıldı. 

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, Selçuk Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tahir Balevi, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, öğretim üyeleri, Teknokent firmaları, sanayi sektörünün temsilcileri ve girişimciler katıldı. 

PROF. DR. SOYLU, “SIÇRAMANIN YOLU AR-GE’DEN GEÇİYOR”

Programın açılış konuşmasında söz alan Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, “Ülkemiz ihracatta önemli bir boyuta ulaşmış durumdadır. 2023 hedefleri için sıçrama yapmamız gerekiyor. Bunun yolu da Ar-Ge’den geçiyor. Önemli bir sanayi kenti olan Konya’da Ar-Ge’yi artırmak için biz de yoğun faaliyetler içerisindeyiz. Bu toplantıda da sanayicilerimizin Ar-Ge hakkındaki tüm taleplerine destek vermeye çalışacağız.” diye konuştu. 

AR-GE DESTEKLERİNİN YOL HARİTASI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Sistem Global Danışmanlık Temsilcisi Hüseyin Karslıoğlu, ‘Fikirden Üretime Ar-Ge’ konulu sunumuna geçildi. Karslıoğlu, ülke kaynaklarına ve potansiyeline uygun modelin seçimi, Ar-Ge’nin teşvik edilmesi ve rekabet olanaklarının ve avantajlarının yaratılması gibi faaliyetler hakkında bilgi verdi.  Fikirden üretime Ar-Ge destekleri yol haritası hakkında da detaylı bilgi veren Karslıoğlu, şirketlerin fikir ve projelerinin nasıl destek alabileceği hakkında da fikir alışverişinde bulundu. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)