adscode
adscode

İhtisaslaşacak pilot üniversiteler belirlendi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşması Projesi" sürecinde pilot üniversitelerin belirlendiğini bildirdi

İhtisaslaşacak pilot üniversiteler belirlendi
Eğitim
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşması Projesi" sürecinde pilot üniversitelerin tespit edildiğini belirtti.

Saraç, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Yeni YÖK" olarak koydukları hedeflerden birinin üniversitelerde ihtisaslaşma olduğunu hatırlattı.

Bu bağlamda başlattıkları "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşması Projesi" sürecinde pilot üniversitelerin belirlendiğini, çalışmaların sürdüğünü kaydeden Saraç, şu bilgileri paylaştı:

"İhtisaslaşma süreci ile ilgili kamuoyuna beyan ettiğimiz gibi ikinci projemiz ise araştırma üniversiteleri projesidir. Dün akşam YÖK'te, araştırma üniversiteleri projemizin ön değerlendirme sonrasında ikinci aşamada değerlendirilecek 25 üniversitemizin rektörleriyle toplandık ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Bundan sonraki aşama, bu 25 üniversitenin öz değerlendirme raporlarının, hedeflerinin ve buna yönelik projelerinin YÖK'e sunulması ve takibinde uygun bulunan üniversite rektörleri ile yapılacak mülakat değerlendirmesidir. Bu projemizi de inşallah en kısa süre içerisinde tamamlayacağız."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)