adscode
adscode

"İkili eğitime son vermek için de 77 bin dersliğe ihtiyacımız var"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "İkili eğitime son vereceğiz. İkili eğitime son vermek için de 77 bin dersliğe ihtiyacımız var. Kaynak da milletimizdir." dedi.

"İkili eğitime son vermek için de 77 bin dersliğe ihtiyacımız var"
Eğitim
Bakan Yılmaz, Sivas'ta yaptığı açıklamada,  hükümetleri döneminde eğitime geçmiş dönemlerde olmadığı kadar kaynak ayırdıklarını belirtti. Önceki dönemde 7,5 milyar lira olan Bakanlık bütçesinin  2017 yılında 122 milyar liraya çıkartıldığını belirtti. 

Yılmaz, eğitim yoluyla 21. yüzyılın gerektirdiği temel becerileri öğrencilere kazandırmak; yeteneklerine, eğilimlerine uygun çağdaş, bilimsel eğitim vermek istediklerini de aktardı.

"15 Temmuz gençleri yetiştiriyoruz"

Üstünlüğün genç ve dinamik nüfustan kaynaklandığını, etik ve değerler eğitimine önem verdiklerini de dile getiren Yılmaz, "Etik değerlerde, değerler eğitiminde eksik olduğumuzu düşünenlere ise biz 15 Temmuz'u örnek gösteriyoruz. 15 Temmuz şehitleri arasında öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz var. Onun için de dedik ki 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, gaye insanı yaşatmak." diye konuştu.

Öğrencilere 15 Temmuz ruhunun, iradesinin aktarılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"İnsanın ölünce küçülmediğini aksine devleştiğini 15 Temmuz'daki Ömer Halisdemirleri evlatlarımıza göstererek en iyi şekilde anlatabiliriz. İnsanın yaşarken ölümlü olduğunu, vatanı için, bayrağı için, değerleri için hayatını verdiğinde Ömer Halisdemirler gibi ölmediğini, ölümsüzleştiğini yine biz evlatlarımıza aktararak, gelecek yılı Türkiye'nin yüzyılı yapabiliriz. Olağanüstü dönemden geçiyoruz. Bundan sonra birlik beraberlik içerisinde kusur, eksik görmeyeceğiz. Kardeşliğimizi pekiştireceğiz, birliğimizi, dirliğimizi güçlendirmek için daha çok gayret edeceğiz. İnşallah, birlik ve beraberlik içinde 21. yüzyılı Türkiye'nin ve Türk milletinin asrı yapacağız."

TRT Haber

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)