adscode
adscode

İklimlendirmenin de Yıldızı Parlıyor

İklimlendirme sektörüne verilecek teknik eğitimi kapsayan Yıldız SEM ile ISKAV arasında imzalanan protokolle, Üniversite - Sanayi İşbirliği ivme kazanacak.

İklimlendirmenin de Yıldızı Parlıyor
Üniversite
Yıldız Teknik Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği dahilindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (Yıldız SEM) ile Isıtma Soğutma Klima Araştırma Ve Eğitim Vakfı (ISKAV) arasında imzalanan protokolle, sektördeki firmalara teknik eğitim verilecek.
Çalışma dahilinde, firmaların teknik eğitim ihtiyacını belirlemek ve karşılamak amacıyla yapılacak olan anket ve araştırmalar sonucuyla belirlenecek olan konu ve branşlara “Sertifikalı Mesleki Eğitim Programı” açılacak. Sektörde bulunan firmalar, iş ilanlarında sertifikalı kişilere öncelik verecek ve bu sertifika programı vasıtasıyla sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman açığı karşılanacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Maslak Kampüsü’nde verilecek olan eğitimler, hem teorik hem de uygulamaya yönelik konuları içerecek.
YILDIZ SEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan KARATAŞ, ISKAV Başkanı Cafer ÜNLÜ ve YTÜ Rektörü İsmail YÜKSEK imzaladığı “Sertifikalı Mesleki Eğitim Programı Protokol Töreni”ne, YTÜ Meslek Yüksekokulu’nu temsilen MYO Müdürü Prof. Dr. Orhan İÇELİ, Yrd. Doç. Dr. Cem Üstündağ, Yrd. Doç. Dr. Ersoy Öz İklimlendirme ve Soğutma Programı Koordinatörü Öğr. Gör. Osman KOÇ da katıldı.
ISKAV Başkanı Cafer ÜNLÜ’nün “İklimlendirme Sektörü için tarihi bir güne imza atıyoruz, bize bu imkanı veren Başta YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek olmak üzere, Yıldız SEM Yönetici ve tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz” dediği törende YTÜ Rektörü Yüksek şu şekilde konuştu:
 “İklimlendirme sektörü ve akademik çalışmalarının doğrudan içinde bulunan biri olarak, sektörün sıkıntı ve ihtiyaçlarını yakinen biliyorum. Çok hızlı gelişen sektörde, yurt dışından gelen ürünlerin bakımı dahi yapılmakta zorlanılıyor. Son sistem ve donanımlı laboratuvarların aktif kullanılması lazım. Bu sebeple ISKAV ile Yıldız SEM ortak çalışmasının herkese katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu proje için Teknopark ile sanayicilerimizden de destek alacağız. Özellikle İkitelli’deki Teknopark projemiz geliştiğinde sanayicilerin de katkılarıyla sektör çok daha iyi bir noktaya taşınacağına inanıyorum.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)