adscode
adscode

İlber Ortaylı'dan Seçim Açıklaması

Seçim sürecinde ve öncesinde başkanlık tartışmalarıyla ilgili, "Başkanlık sistemi bu toprakların DNA’sına uygun değil" diyen İlber Ortaylı, seçim sonuçlarının ardından başkanlık tartışmalarının bittiğini…

İlber Ortaylı'dan Seçim Açıklaması
Türkiye'den Haberler
Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ufuk İstanbul İşadamları Kulübü üyeleriyle buluştu.

İlber Ortaylı ile gerçekleştirilen söyleşide Türk tarihi, günümüze yansıması ve seçim özelinde tezahürü başlıkları ele alındı. Öz geçmişinden ve sosyal hayatından bahseden Ortaylı, söyleşide hem tarihe hem de 7 Haziran seçimlerine değindi. Ortaylı, başkanlık sistemiyle ilgili yorumlarda bulundu. Prof. Ortaylı, "Başkanlık sistemi bu toprakların DNA’sına uygun değil. Türkiye'de başkanlık sisteminin uygulanması imkansız, sadece çocukluktan kalan bir hayalden ibarettir ve çıkan seçim sonuçlarıyla birlikte başkanlık tartışmaları bitmiştir" dedi.

Genç işadamları, sosyal medyada yer alan İlber Ortaylı capslerini takip edip etmediğini sordu, bu sorunun üzerine Ortaylı, hepsini takip edemediğini ancak bazılarına baktığını ve beğendiğini ifade etti. "Capsleri İzmirli çocuklar hazırlıyor, zeki çocuklar..." diye kendi üslubuyla cevap verdi.

Son olarak cahil kalmamanın yolunun da kitap okumadan geçtiğini anlatan Ortaylı, genç işadamlarına "Cahil kalmamak için bol bol kitap okuyun, okumayan insanlar kandırılmaya mahkumdur" mesajını verdi.

Söyleşinin sonunda Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya hediyesini takdim eden Ufuk İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kazancı, Ortaylı'ya katılımından ötürü teşekkürlerini ileterek, kendisini kulüplerinde ağırladıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Söyleşiye Ufuk İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kazancı'nın yanı sıra Ufuk İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Emre Erkoç, Selman Kazancı ve bazı kulüp üyeleri katıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)