adscode
adscode

İlkokul mezunu mucidden soygunları önleyecek sistem

​İlkokul mezunu girişimcinin geliştirdiği sistem, soygun anında banko görevlisini koruyacak çelik perdeyi kapatıyor, iş yerinin kapılarını kilitleyerek mahsur kalan soyguncuyu biber gazıyla etkisiz hale…

İlkokul mezunu mucidden soygunları önleyecek sistem
Eğitim


Batman'da ilkokul mezunu Abdurrahim Suçin (56), iş yerlerinde soygunu önleyecek sistem geliştirdi.

Timerç Mahallesi'nde atölye açan Suçin, 9 aylık Ar-Ge çalışmasıyla geliştirdiği soygun önleyici sistemin patentini aldı.

Sistemi atölyesinde gazetecilere tanıtan Suçin, banka, kuyumcu ve PTT şubeleri başta olmak üzere bankoların bulunduğu iş yerlerine kurulacak mekanizmanın soygunları önleyeceğini söyledi.

Suçin, şöyle konuştu:

"Bin metrekarelik alan bile olsa bir saniyede sistem devreye giriyor. Soygun girişimi durumunda bir saniyede görevliyle soyguncu arasında çelik perde iniyor. Kurşun geçirmediği için tehlike de kalmıyor. Ardından iş yerinin kapısı da aynı şekilde kapanıyor ve sistem içeride kalan soyguncunun üzerine sıvı püskürtüyor ve soyguncuyu tamamen etkisiz hale getiriyor."

Suçin, sistemin patentini aldığını vurgulayarak, "Yaptığımın benzeri dünyada yok. Tanıtım için gittiğim her kesimden takdir aldım. Çok sayıda sipariş alıyorum ama tek tek yapıp satmaktansa girişimcilerle fabrika kurup, üretmek istiyorum" ifadesini kullandı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)