adscode
adscode

İlkokula Yazılım Dersi Geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamada, Kodlama dersi için Milli Eğitim Bakanlığı'na resmen başvurduklarını belirtti.

İlkokula Yazılım Dersi Geliyor
Eğitim
"Kodlama dersi için Milli Eğitim Bakanlığı'na resmen başvurduk"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık'a, daha önce açıkladığı, milli eğitim müfredatına kodlama dersi konulması önerisi de soruldu. Yazılımın ilk aşamasının kodlama olduğuna işaret eden Işık, öğrencinin kod yazması, basit programlardan başlamasının önemine işaret etti.

Bunun küçük yaşlarda başlaması gerektiğini belirten Işık, "Yurt dışı seyahatlerde dünya örneklerine baktık. Milli Eğitim Bakanlığı'na, bunun müfredata girmesi talebimizi resmen ilettik. Bakanlık olumlu bakıyor. İlk ve orta okullarda seçmeli olması, yeteneği olanların bu dersi alması, kişisel altyapının hazırlanması ve liselerde zorunlu olmasını istiyoruz" dedi.

"Kodlama dersleri diye, özellikle yazılımın ilk aşaması dediğimiz, öğrencilerin kod yazması. Bir oyunu sadece oynayan değil ama o oyunun bir aktörü olan, bir parçayı yazan, oyun karakterine farklı bazı şeyler oynatan bir yapının küçük yaşlarda başlaması gerekiyor. Yavrularımızın bilişmle daha ilk okul çağında başlaması gerekiyor.

 MEB'e resmen talebimizi ilettik. İlk orta okullarda seçmeli olması, öğrencilerimizin yeteneği olan öğrencimizin bu noktada geliştirecek altyapının hazırlanması, liselerde zorunlu olması.

Artık yazılım hayatın her alanına girdi. Yazılımın girmediği bir alan yok. Konvansiyonel araçlarda, diferansiyel kutusu kocamandır. Ama elektrikli ürünlerde o kutuyu yazılım ortadan kaldırıyor. Bu da bir anda kazandırılan bir yetenek değil. Bu analitik düşünmeyi geliştirerek kazandırılabilecek

Bakanımız olumlu bakıyorlar, altyapının hazırlanması önemli. Bu yılı bilemiyorum, bilişim teknoloji dersleri var, analitik ve algoritmik düşünceyle yeniden yapılandırılması gerekiyor. Diğer dersin içeriği değiştirilebilir ama şu olması gerekiyor, artık bizim kodlamayı ilk okuldan itibaren, istekli hevesli çocuklarımıza öğretmek lazım.

Kodlamayı yazılım olarak düşünmeyin. Bir öğrenci kodlamaya başladığı zaman, sistemik bir düşünce tarzına ulaşıyor. Artı bir algoritma geliştirme yeteneği kazanıyor. Yarın, bir matematik problemini de sosyal problemini de veya ailede karşılaştığı bir problemi nasıl çözeceğine yönelik düşünce tarzı geliştiriyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)