adscode
adscode

İLKOKULDAN İTİBAREN ‘’DÜNYA İNSANI’’ YETİŞTİRİYORUZ

Geleceğin nesilleri ilkokuldan itibaren yetişmeye başlıyor. Doğa Okulları, bu gerçeğin bilinciyle öğrencilerini “geleceğin öğrenen profili” olarak yetiştirebilmek ve her birinin birer “dünya insanı” olması…

İLKOKULDAN İTİBAREN ‘’DÜNYA İNSANI’’ YETİŞTİRİYORUZ
Eğitim

Geleceğin nesilleri ilkokuldan itibaren yetişmeye başlıyorDoğa Okulları, bu gerçeğin bilinciyle öğrencilerini “geleceğin öğrenen profili” olarak yetiştirebilmek ve her birinin birer “dünya insanı” olması için eğitim öğretim faaliyetlerine birçok farklı içerikle destek veriyor.   

 

Doğa Okulları’nın eğitimdeki başarısının temelinde, ilkokul 1. sınıftan itibaren uyguladığı  kendine özgü, benzersiz eğitim modeli olan “Doğa Konseptli Eğitim Modeli”  yatıyor. Doğanın en iyi öğretmen olduğu düşüncesinden ilham alan Doğa Okulları, eğitim sisteminde onun denge, çeşitlilik, gelişim, değişim, üretim özelliklerine yer veriyor. Bugün bir AB Projesi haline dönüşmüş olan Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile öğrencilerimiz deneyimleyerek öğreniyor. Böylece olaylara geliştirdikleri farklı bakış açılarıyla yaratıcı düşünebilen, çözüm üreten,  inisiyatif alabilen  ve özgüveni yüksek bireyler olarak yetişiyor.  
 

Doğa Okulları’nda ilkokul 1. sınıftan itibaren ezberci değil, öğrencinin akademik becerilerinin, analitik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesine odaklı bir eğitim sistemi uygulanıyorDoğa Okulları’nın bu eğitim yöntemlerinin başarısı, öğrencilerimizin her yıl TEOG ve YGS/LYS sınavlarında kazandığı üstün başarılarla belgeleniyor.  
 

 İletişim Odaklı İngilizce Sistemi 
 

İlkokul 1. sınıftan itibaren öğrencilerimiz, iletişim odaklı deneyimlerle yabancı dilde kendilerini  ifade etmeyi öğreniyorlar. İlkokul yabancı dil eğitiminde, yabancı dilde iletişim kurabilmek için 5 dil yetisini eş zamanlı geliştirmeye öncelik veriyoruz.  Performans ödevleriyle iletişim, sözlü anlatım ve karşılıklı konuşma yetilerinin gelişmesini sağlıyoruz. Oxford Quality Programı’nda yer alan İngilizce eğitimi programı kapsamında akademik İngilizce değil, sosyal yaşam ve uzmanlık alanına yönelik İngilizce programları yer alıyor. Bu kapsamda hazırlanan Oxford Streetkonsept saati, öğrencilerimizin hem mesleki yaşamlarında hem de sosyal yaşamlarında ihtiyaç duyacakları İngilizceyi tecrübe etmelerine olanak sağlıyor.  
 

Kendini İfade Edebilen Öğrenciler 
 

İlkokul 1. sınıftan itibaren öğrencilerimiz ‘Yaratıcı Düşünme’ dersleriyle özgün düşünce üretmeyi öğreniyor,  düşüncelerini özgürce ifade ediyor. Dünyanın gideceği noktaya bakıldığında öğrencilerin yaratıcı düşünerek, her süreci farklı bir şekilde ele alıp farklı çözüm yolları bulabilmesi önem kazanıyor.  Yaratıcı Düşünme derslerimizde,  düşünmenin bir yetenek değil, geliştirilebilir zihinsel bir süreç olduğu gerçeğinden hareket ediyoruz  ve ilkokul kademesinden itibaren düşünmek üzerine temelleri oluşturmayı hedefliyoruz.  Bu ders sayesinde merak eden, sorgulayan, yeni ürünler ortaya koyan ve bu ürünleri özgüvenle sunan bireyler yetiştiriyoruz.  
 

Çözüm Odaklı Rehberlik Desteği 
 

İlkokul 1. sınıftan itibaren öğrencilerimiz rehberlik ve psikolojik danışmanlık desteğiyle özgüveni yüksek, güçlü yönlerinin farkında bireyler olarak yetişiyor. ‘Çözüm Odaklı Rehberlik’ yaklaşımında öğrencimizin belirlediği amaçları ve çözüm yollarını öğrenci ile birlikte ele alıyor, süreçte ona rehberlik ediyor ve öğrenciyi cesaretlendiriyoruz. Doğa Okulları’nın eğitmenlerinin rehberliğinde deneyimleyerek öğrenen öğrenciler,  daha duyarlı ve bilinçli hale  geliyor.  Böylece karşılaştıkları sorunlarda çözüm üreten, ürettiği çözümü uygulayan, oluşabilecek riskleri üstlenebilen bireyler olarak yetişiyorlar. 
 

Pratiğe Dayalı ‘’Deneylerle Bilim Atölyesi’’ Dersleri 
 

İlkokul 1. sınıftan itibaren öğrencilerimiz, Doğa Okulları’na özel ‘Deney Seti’ ile sorgulama, araştırma ve deneyimleme becerilerini geliştiriyor, bilimsel çalışma ile çok erken yaşlarda tanışıyor. Bu uygulama sayesinde klasik “laboratuvar” anlayışını ortadan kaldıran Doğa Okulları, çocuklara, bilimin hayatın her alanında olduğu bilinci kazandırıyor. Her çocuk sahip olduğu deney setini yanında taşıyarak, deney ve bilimin hayatın bir parçası olduğunu kavrıyor.  


 

‘’Düşünme Becerileri’’ Dersleri 
 

İlkokul 1. sınıftan itibaren öğrencilerimiz , ‘’Düşünme Becerileri’’ dersleriyle farklı bakış açıları kazanıyor. Bu ders ile öğrencilerimizin temel düşünme sistemlerini oluşturmalarını, farklı düşüncelere hoşgörü ile yaklaşmalarını, düşünmeyi bir yaşam becerisi haline getirmelerini, eleştirel, analitik, sorgulayıcı düşünebilmelerini sağlıyoruz. Bağımsız düşünme becerisinin geliştirilmesi, çocuğun ileri yaşlarda da kendi düşünme sistemini oluşturmasına temel teşkil ediyor. Geleceğin çok boyutlu düşünebilen, var olan potansiyelini kullanabilen ve başarılı ürünler ortaya koyabilen bireyleri bu etkinlikler ile destekleniyor. 
 

Dünya Standartlarında Öğretmenler 
 

İlkokul 1. sınıftan itibaren öğretmenlerimiz , Avrupa Birliği tarafından onaylanan  ‘’Doğa Konseptli Eğitim Modeli’’ ile öğrencilerimizi yetiştiriyor. İnisiyatif alabilen, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmek adına birçok projeye imza atan Doğa Okulları’nın eğitmenleri de bu konsepte özel eğitimlerden geçmiş, alanında uzman bir kadrodan oluşuyor. Doğa Okulları’nın eğitimde ilkokul kademesinden itibaren temel hedefi,  “Doğa Konseptli Eğitim Modeli” ile “Mutlu Bir Doğa Nesli” yetiştirmekAvrupa Birliği tarafından fonlanıp bir “AB Projesi” haline dönüşmüş olan Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile ilkokuldan itibaren ezbere değil öğrenmeye dayalı, öğrencinin bilişsel ve sosyal yeteneklerini de geliştiren bir eğitim yaklaşımı sunuyoruz. 

http://dogaokullari.com/BirinciSinif/cozum-odakli-rehberlik/


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)