adscode
adscode

İlkokullular Üniversiteli Oldu!

İstanbul Sarıyer ilçesi Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencileri, Türkçe öğretmeni Berna GÜCER ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ümit BULUT ile Yıldız Teknik Üniversitesi ziyaret edildi.

İlkokullular Üniversiteli Oldu!
Ortaokul

 Tanıtım sorumlusu Aslıgül TOPUZ hanımefendi gayet samimi bir biçimde Üniversite hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Konuşmasından Satır Başları
*Toplamda 10 adet fakülte var. 6 tanesi Davut Paşa da 4 tanesi ise Maslakta idi. Birçok yerde sanat ve eğitim fakülteleri var.
*Aynı anda çift ana dal yapılabilir. Yani aynı anda iki lisans yapılabilir. Bu üniversiteyi kazanabilmek için not ortalamasının en az 3 olması gerekir. Sabah öğrencileri 10-14 akşam öğrencileri ise 16-22 de girmektedir.
*Eğitim dili Türkçedir. Fakat %30’u İngilizce konuşmaktadır. Best ve ayz adında iki kulüpleri var. Bu kulüpler kendi ülkelerinde öğrenciye iş ve staj sağlamaktadır.
*Sosyal imkânları yurtlar ve burslardır. Maslakta 300 Davut Paşada ise 2000 öğrenci yurdu vardır. Spor imkânları biraz kısıtlı fakat yine de öğrencinin ihtiyacını karşılamaktadır. Maslaktaki üniversitede 1 spor salonu Davut Paşada açık kapalı yüzme havuzu, basketbol ve futbol sahası, spor salonu, tenis sahası vardır. Bir fen birde sanat fakültesine ev sahipliği yapmaktadır.
*41 adet aktif öğrenci kulüpleri vardır. İşletme, kültür, sanat vb. kulüpler vardır. Kulüpler kesinlikle amatör değildir bütün hepsi profesyoneldir.
*Teknopark adında teknoloji ile ilgili bir bina vardır. Bu bina 2008 yılında yapılmıştır. Bu bina özelliklede teknik üniversiteler için çok önemlidir.
Birçok kampüsleri vardır. Burada öğrencilerin internet kullanabilme imkânları vardır. Kampüsler 24 saat açıktır. Mimarlık fakülteleri vardır. Üniversitenin 3 restoran 3 katlı yemekhane ve 2 de kantinleri var.
     *Üniversitenin hemen yanında padişahlık dönemlerine ait hem pembe hem de normal köşk vardır. Paşaların kaldığı yerler vardır. Daha birçok tarihi mekân ve saray vardır.
Bu küçük gezintimizden sonra rektörlüğün yolunu tuttuk. Rektörlükteki görevli müdür ile biraz sohbetten sonra gezintiye devam edildi. Sonra üniversite yönetimi geziye gelen öğrencilere bu güzel ziyaretlerinden dolayı hediye paketleri verildi.
Yıldız teknik üniversitesi rektörü prof. Dr. İsmail YÜKSEK öğrencileri kendi makamına alarak jest yaptı. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip öğrencilerin isteği üzerine kollarına imza attı.
 Daha sonra öğle yemeğini yemek için Davut Paşanın yolunu tutuldu. Yemekhane gayet temiz ve sağlıklı bir yerdi. Ve yine güzelliğinin yanı sıra ihtişamıyla gözleri kamaştıran bir sarayın önünde duruluyor. Burada herkesin sevdiği iki dizi çekilmektedir. Biri Öyle Bir Geçer Zaman Ki diğeri ise Muhteşem Yüzyıl idi. Sevinç ve coşku içinde sarayın etrafı gezildi ve fotoğraflar çekildi.
Bu gezinin ayarlanmasında büyük emeği bulunan rektör danışmanı Doç.Ali KOÇAK beyefendiye öğrenciler sonsuz teşekkürlerini sunarak programa son verildi.

HABER: GÜLHAN ÇIPLAK 7/C


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)