adscode
adscode

İlle de Kaçırılmaları Ya da Öldürülmeleri mi Gerekiyor?

Öğretmenlerimizin sıkıntıları çok büyük. Bir dokun bin ah işit. Hemen her gün yüzlerce mail geliyor. Eminim ki devleti yönetenlere de gidiyordur. Peki değişen ne?..

İlle de Kaçırılmaları Ya da Öldürülmeleri mi Gerekiyor?
Günün Yazısı
Kaçırıldıklarında ya da şehit edildiklerinde arkalarından söylenenleri neden hayattayken ya da görevlerinin başındayken onlardan esirgiyoruz. Hiç kimse korkmasın, öğretmenler şımarmaz da, istimar da etmez. Onlar neyin ne olduğunu herkesten daha iyi biliyorlar... İşte onlardan gelen maillerden bazıları:   Maaşım ve sigortam?  
Ben ayda 600 liraya çalışan sigortası 15 gün yatan bir öğretmenim. Sizin çocuğunuz benim öğrencim olsaydı çocuğunuzu ne kadar gönül rahatlığıyla okula gönderirdiniz. Eğitimi için hiçbir kuşkunuz olmaz mıydı?
Ve acaba Sayın! Bakan, Hiç merak etmiyor mu? Devletin okulunda çalışan ben! çocukları acaba nasıl eğitiyor, Hiç merak etmiyor mu? yeni neslin mimarı diye ücretli olarak görevlendirdiği benim eserim ve aileleri hiç düşünmüyor mu?
  Eş Durumu Tayinleri   ‎2010 temmuz ve haziran aylarında atanan, kararnameleri ağustos ayı içerisinnde gelmesine rağmen (ki kanuna yönetmeliğe vs. göre kararnamesi gelen memur 15 iş günü içerisinde göreve başlamak zorundadır burada bakanlık suç işlemiştir) bakanlık emriyle 1 eylül 2010 tarihinde göreve başlatılan evli ve çoğu çocuklu öğretmenler,22 1 sene kurumlarında görev yaptıktan sonra 2011 ağustos ayı eş özrü yer değiştirme atamalarına 31 ağustos tarihinde 365 değilde 364 gün görev yaptıkları için yani 1 gün eksik görev yaptıkları gerekçesiyle başvuru yapamamışlardır. Yarım dönem daha eşlerinden ayrı kalmak zorunda bırakılan çoğu aile yıkılmış ve birçok öğretmen meslek yada aile tercihi arasında kalmıştır henüz bu mağduriyetin acısına alışamazken 14 eylül 2011 tarihinde çıkarılan khk ile ''bu kadar emek verdik hadi yarım dönem daha idare edeceğiz 1.5 sene sonunda ailelerimize kavuşacağız sıkıntı çekmeden rahata erilmez'' diye kendilerini teselli eden ailelerin ocak eş özrü yer değiştirme atamasının yapılmayacağı duyumu öğretmenlerde ve ailelerinde ağır psikolojik sorunlara maddi ve manevi ailevi yıkımlara neden olmuştur. Evet bizcede öğrencilerin yarı dönemde öğretmensiz kalmaları uygun görülmemektedir ve uygun olanı yer değiştirme işlemlerinin hepsinin yaz tatilinde yapılmasıdır fakat bu sisteme geçiş planlı ve aşamalı olmalıdır, sistemsiz yapılan işler yüzünden bebekler, çocuklar ya annesinden ya babasından eşler birbirlerinden 2 sene ayrı kalmamalıdır askerlik bile 15 aya düşürülmüşken ailelerin 30 yaşından sonra çoluklu çocuklu 2 sene birbirlerinden ayrı bırakılması anayasamızada, hukukada, vicdanada, dinimizede aykırıdır. Bu nedenle eş durumu yer değiştirme ataması 2012 ocak ayında son kez yapılmalı 2012 ağustos ayındaki eş özrü yer değiştirme klavuzunda görev süresi hesaplamaları 30 eylül tarihi esas alınarak yapılmalıdır ki yeni göreve başlayan öğretmenlerde bizim gibi mağdur olmasınlar.

 

Bizi Düşünen Var mı?

 

Merhaba sayın Abbas GÜÇLÜ,
Iğdır merkeze bağlı bir dağ köyünde 5. yılını çalışan ve beş sınıfı birden okutma gayreti gösteren, sınıf öğretmeni Oğuz İNAN ben..
Son günlerde doğuda öğretmenlerin yaşadığı buhran malumunuzdur. Lojmanda tek başına kalan öğretmenlerin kabusu geri döndü adeta..
Gecelerin bitmek tükenmek bilmediği amansız zamanlar yaşamaktayım şahsen.. Zor günler..
Ama size yazma amacım bunları anlatmak değil. 
Günler, dahası geceler bir şekilde geçer gider var ise yaşanacak ömür..
Amacım, konuda da belirttiğim gibi mutlu olma çabası.
7 ay önce oluşturduğum ve kendimce düşlerimi, düşüncelerimi, minik şiirlerimi yazdığım bir Facebook sayfam var şu an 111 kişinin beğendiği. Bu zor gecelerde lojmanda oturup dururken birden aklıma geldi; sayfamı basına duyurmak ve beğenen sayısını bir şekilde artırmak. 
Ve takip ettiğim yazarlara mail atmak geçti içimden.
Bir şekilde bu lojmandan beyin olarak kurtulmam gerekti çünkü. Mutlu olmak, kendimi mutlu edecek bir şeyler bulmak zorundaydım..
Malumunuzdur basına demeç vermemiz yasak memuriyet gereği. Bu hassasiyeti hatırlatıp izninizle sayfamın linkini yazayım;
 
http://www.facebook.com/pages/O%C4%9Fuz-%C4%B0NAN/151331824921546#!/
 
Beklentim nedir çok da fikrim yok açıkcası.. Hayattan zevk alabilmekten öte bir muradım yok..
Çalışmalarınızda kolaylıklar Abbas Bey, iyi akşamlar..

 

 


Meslek Lisesi Öğretmenleri
Teknik ve Mesleki eğitim mezunları işsiz,umutsuz ve gelecek kaygısı içinde yetkililerden sevinçli haberler bekliyorlar.
70.000 Teknik Öğretmen 11 yıldır atama bekliyor.
Mesleki ve Teknik Eğitime ayrılan pay artıyor deniyor; ama teknik öğretmen alımları neden yarıya iniyor ?
2010-Aralık Öğretmen Atamaları : 30bin de 500(toplamda 20 branşa)
2011-Haziran Öğretmen Atamaları: 30bin de 250(toplamda 20 branşa)
2010 Aralık ayı ile 2011 Haziran ayı arasında:
Bakanlık yetkilileri, her fırsatta Mesleki ve Teknik Eğitime ayrılan payın giderek arttığını ve hedefin eğitim bütçesinin % 65 i olduğunu belirtti. Hatta bu konuda Mesleki ve Teknik Eğitimde farkındalık oluşturma genelgesi yayınladı.
Yine 2010 Aralık ayı ile 2011 Haziran arasında:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim beyannamesini açıklarken, 2023 yılı hedeflerinde Eğitimde Mesleki ve Teknik Eğitime ayrılan payın % 65 olacağını belirtti.
Bu gelişmeler 11 yıldır atama bekleyen Teknik Öğretmenleri umutlandırdı. Fakat 2011 Haziran dönemi öğretmen kontenjanları açıklandığında, tüm teknik öğretmenler adeta şoka girdi. 11 yıldır olduğu gibi yine mağdur edildiler. Bir önceki atamaya göre kontenjanların artması beklenirken, yarı yarıya düşüş yaşandı.
Söylenenler ve yapılanlar arasındaki bu büyük fark, Teknik Öğretmenlerin mağduriyetlerini katladı.
Giyim,Nakış öğretmenliği gibi bölümlerin mezunları ise bambaşka bir konuya değiniyorlar.Halk Eğitim Merkezlerinde kendi alanlarında usta öğreticilerin çalıştıklarını dile getiren giyim öğretmenleri Halk Eğitim Merkezlerine atanmak istiyorlar.Onlara göre Halk Eğitim Merkezlerin de öğreticilik bile torpille oluyor.
Teknik Öğretmenler; Başbakanımızın, Meslek Lisesi sorununa sadece mezunu olduğu İmam Hatip Lisesi sorunu olarak baktığını düşünüyor. "Keşke Meslek Lisesi mezunu bir Teknik Öğretmen olsaydı, daha iyi empati kurar, çektiklerimizi bilirdi." şeklinde mailler alıyoruz.Çünkü meslek lisesi mezunu veya mezlek lisesinde öğretmenlik alanlardan mezun olupta iş bulunan tek yer İmam Hatipler olarak göze çarpıyor.
Milli EğitimBakanımızı Teknik Eğitim ve Mesleki eğitim mezunlarının sorunlarını dinlemeye ve çözüm üretmeye çağırıyor ve ülkemizin geleceği için Meslek Lisesi Memleket Meselesi sloganının lafta kalmamasını temenni ediyorum.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)